Beauty

Au! Dit is waarom je hoofdpijn krijgt van een strakke staart

Een paardenstaart is lekker makkelijk en snel te maken. Vooral als je even geen zin hebt om je coupe in model te brengen is een staart dé uitkomst. Maar wanneer jij al lang een staart in hebt, begint het uiteindelijk toch pijn te doen op je hoofd. Ze zeggen wel eens ‘wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’, maar een staart hoort toch geen pijn te doen?! In dit artikel vind je alle informatie hierover.

Neuroloog Denise E. Chou legt het mysterie achter de pijn aan je hoofd van een paardenstaart uit: Vaak zijn de mensen die pijn krijgen bij het dragen van een staart al gevoelig voor hoofdpijn of zelfs een migraine. Vaak weten we het zelf niet, maar een pardenstaart kan leiden tot overgevoeligheid op je hoofd.

Zenuwpijn
Wanneer je een staart maakt trekt je haar in principe aan je zenuwen. Je haren worden vastgemaakt op een punt waardoor er een constante spanning ontstaat. Hierdoor worden de zenuwen dus meer geactiveerd en ontstaat er hoofdpijn. Ouch!

Hoe kom je ervan af?
Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om een paracetamol of iets dergelijks te nemen, maar dat vindt niet iedereen prettig. Wat wel voor iedereen een oplossing is, is het slikken van vitamines. Vitamine B2, magnesium en kruiden als hoefblad en moederkruid zijn middeltjes die jou waarschijnlijk een stuk beter laten voelen. Ook dit verschilt natuurlijk toch wel een beetje per persoon, want niemand is natuurlijk hetzelfde.

Doet je haar regelmatig pijn en heb je het idee dat je hoofdhuid steeds gevoeliger wordt? Dan moet er een belletje gaan rinkelen, het is dan namelijk tijd om je hoofdhuid meer ruimte te gunnen. Ga niet elke dag voor een strakke staart of knot, draag het wat vaker los en laat je hoofdhuid op deze manier even rusten. We begrijpen natuurlijk dat niet iedereen fan is van de haren los, als alternatief is een losse vlecht de beste optie. Zo heb je toch je haren lekker los zitten wat goed is voor de overgevoeligheid van je hoofdhuid, maar aan de andere kant zitten je haren toch vast.

Scrunchie
Scrunchies zijn terug van weggeweest en vind je in allerlei verschillende kleuren en patroontjes. Deze vrolijke elastieken zitten een stuk minder strak om je haren heen, waardoor deze ook ideaal zijn voor als je hoofdhuid op het moment erg gevoelig is. Winning!

Heb je vaak last van vettig haar? Hier lees je er meer over. En wordt jouw haar steeds dunner? Dan moet je zeker even een kijkje nemen in dit artikel.

Bron: Elle, Margriet | Beeld: Unsplash