Beauty

Wordt jouw haar steeds dunner? Dit doe je ertegen

1

Elke ochtend word jij wakker met allemaal losse haren op je kussen. Jouw staart is allang niet meer wat het is geweest, er is nog maar weinig haar over. Die dikke bos die je vroeger had slinkt met de dag en er blijven ontzettend veel haren in jouw borstel hangen. Om haaruitval tegen te gaan moet je eerst achter de oorzaak komen. Om de volgende redenen valt jouw haar uit en wij vertellen je wat je ertegen doet.

1. Eet gezond
Zorg dat je voldoende voedingstoffen binnen krijgt en dat je genoeg eet. Als jij niet genoeg binnenkrijgt kan het haar gaan uitvallen. Dit komt vaak voor bij meiden met eetstoornissen, zoals anorexia.

Net als de rest van het lichaam heeft een haar voeding nodig, als jouw haar geen voeding krijgt valt het uit. Om jouw haar extra te verwennen eet je veel eiwit, omega-3 en ijzer. Zalm, avocado, kip en spinazie zijn bijvoorbeeld erg goed voor het haar. Geen fan van vis? Je kunt ook omega-3 pillen slikken.

2. Skip de hete tangen
Als je niet bent gezegend met een bos krullen á la Queen B ben je overgedragen aan de krultang. Om snel ons haar te polijsten grijpen we vaak naar de stijltang, lekker makkelijk. Toch zijn deze tangen de grote boosdoeners, het haar breekt er sneller door af. Je zult merken dat vooral de punten erg dun worden als je vaak de krul- of stijltang gebruikt. Een haar gaat ongeveer twee tot vijf jaar mee, maar als jij het met de stijltang afbreekt is de haar weg. Je haalt dus haren weg voordat er nieuwe zijn bijgegroeid, waardoor het haar dunner wordt.

Toch iets leuks doen met jouw haar? Zoek naar een ‘heatless’ of 'non-heat' tutorial op YouTube, dit is niet schadelijk voor het haar. In dit artikel lees je hoe jij je haar stijlt zonder hitte. Als je tóch besluit het haar te verhitten, gebruik dan een beschermende spray.

via GIPHY

3. Droog het op de juiste manier
Laat jouw haar het liefst aan de lucht drogen, de warme föhn is uit den boze. Investeer in een microvezel handdoek om jouw haar af te drogen na het douchen. Deze handdoeken veroorzaken zo min mogelijk wrijving waardoor het haar niet afbreekt. Die harde oude handdoeken kun je vergelijken met schuurpapier over je haar halen. Als je geen microvezel handdoek in huis hebt kun je ook je haar afdrogen met een katoenen T-shirt, dit werkt net zo goed.

4. Relax een beetje
Als er één ding bovenaan het lijstje ‘oorzaken haaruitval’ staat, dan is het wel stress. Stress uit zich op meerdere manieren, waaronder haaruitval. Als je in een stressvolle periode zit is het belangrijk om jezelf een even lekker te verwennen. Neem genoeg tijd voor jezelf, zo beperk je de schade. Gun jezelf wat rust na een hectische dag: ga onder een kleedje liggen en zet Netflix aan. In tijden van stress is het ook belangrijk om jouw haar extra goed te verzorgen, een serum of masker kan geen kwaad.

5. Zorg voor afwisseling
Als jij jouw haar constant in een staart of knot draagt beschadigt dit het haar. Er ontstaat een wrijving tussen haar en het elastiekje en hierdoor breken de haren af. Slapen met je haren vast is heerlijk, maar funest voor het haar. Wissel daarom elke dag van haarstijl en draag het een aantal dagen los. Toch liever je haar vast? Wikkel het elastiekje dan niet te strak en gebruik een Invisibobble, deze richten de minste schade aan.haaruitval

Bron: cosmo.ph, health.com, prevention.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 7 maanden geleden josef

    Dun haar kan erg vervelend zijn, maar er zijn tegenwoordig hele goede haarklinieken waar je een haartransplantatie kunt ondergaan. Een goede kliniek op dat gebied is bijvoorbeeld http://www.blumbergclinics.nl/haartransplantatie

  1. 1