Lifestyle

Met deze 6 tips raak jij nooit meer verveeld tijdens een cardio sessie

Zomer of geen zomer het liefst willen we altijd wel een summerbody. In alles zoeken we dan ook motivatie om een bezoekje te brengen aan de sportschool, dat strakke lijf komt er namelijk niet vanzelf. Om het crossen op de crosstrainer en het lopen op de loopband iets aantrekkelijker te maken heeft Girlscene een aantal tips verzameld. Hierdoor verveel jij je nooit meer in de sportschool en krijg jij net iets sneller een bikinibody. Yes!

Cardio in de sportschool is mega saai, je kijkt alleen maar naar de tijd en hoe langzaam deze voorbij tikt. De calorieën schieten ook niet echt op en meestal is het bloedje heet in die ruimte. “Waarom doen we dit eigenlijk?” vragen e ons al snel af en gelukkig vergeten we niet ons doel: bikinibody ready! Girlscene probeert je nóg meer te motiveren en zorgt ervoor dat jij je nooit meer verveelt tijdens de cardio, ook al is dit het meest saaie gedeelte in de sportschool. 

1. Geef jezelf een boost met een goede playlist
Zonder muziek is sporten simpelweg niet leuk. Zorg dus voor de perfecte playlist tijdens jouw cardio sessie. Lekkere uptempo nummers waarop jij op een goed ritme kunt steppen, crossen of joggen. Jouw favoriete nummers maken een kwartiertje op de loopband niet alleen minder saai, maar je beweegt ook nog eens met meer plezier en je houdt het veel beter vol op deze manier. 

2. Maak er een uitdaging van
Vind je gewone cardio te saai voor woorden, maak er dan een uitdaging van voor jezelf. Haal er een paar gewichten bij en doe naast gewoon cardio ook oefeningen op de loopband. Bijvoorbeeld lunches met gewichten in iedere hand, op de loopband is dit de perfecte oefening. Jij verveelt je vanaf nu nooit meer én je bent mega goed bezig!

3. Step up your game
Op de fiets, crosstrainer of loopband? Doe een interval! Begin als eerste met een warming up en hierna begin je met het echte werk. Op de loopband loop je eerst anderhalve minuut en dan verhoog je de snelheid en ren je één minuut. Dit wissel je een paar keer af en op het laatst ga je op je maximale snelheid, dertig seconden lang. Dit is ook af te wisselen met andere cardio apparaten. 

4. Netflix & run
Dit is misschien nog wel onze favoriet, Netflix en tegelijk goed bezig zijn in de sportschool… winning! Download meteen je favoriete serie en ga verder met bingewatchen in de sportschool. Elk apparaat heeft tegenwoordig een klein balkje waar je jouw telefoon op legt, perfect om te Netflixen dus. Zo ben je goed bezig voor je bikinibody én werk jij netjes je seizoen af. 😉 Nog geen serie om te bingen? Kijk even in dit artikel, dan vind je er vast wel eentje.

5. Ga samen met een vriendin
Misschien doe je dit al lang, samen met een vriendin sporten. Maar als je dit niet altijd doet is het echt een goed idee om dit altijd te proberen. Kletsen over de knapste jongens van de school is echt een onderwerp om tijdens de cardio te bespreken. 

6. Wissel van apparaat
Waarom zouden we onze cardio op maar één apparaat doen als er veel meer manieren zijn om je cardio te doen? Het afwisselen van apparaten is goed voor jezelf en je lichaam maar werkt natuurlijk ook mega goed tegen je verveling. Vijf minuten op de crosstrainer, vijf minuten op de loopband en vijf minuten op de fiets. Zo heb je toch een kwartier cardio gedaan, maar lijkt het veel korter. (Als je normaal langer dan vijftien minuten cardio doet is dit natuurlijk ook geen probleem en alleen maar beter).

In de winter ook een bikinibody behouden? Met deze tips kom je er wel!

Bron: Elite Daily, Fit Beauty | Beeld: Unsplash