Health

8x hoe jij je zomerlichaam behoudt in de winter

2

Je hebt je de afgelopen zomer uit de naad gewerkt om een fantastisch lichaam te kweken en vol trots rond te paraderen op het strand. Zodra de zomer voorbij is, dient het volgende probleem zich aan: de winter. Chocolademelk omdat het buiten koud is, oneindig veel snoepgoed tijdens de Sinterklaasdagen en dan staat Kerstmis voor de deur met nóg meer eten. Je bikini body waar je zo hard voor gewerkt hebt, verdwijnt als sneeuw voor de zon en dat is niet de bedoeling. In dit artikel lees je hoe jij je goddelijke lichaam zelfs in de winter in stand kunt houden. 

Op je voeding letten en sporten. Dat zijn de dingen die je moet doen als je fit wilt blijven. Het maakt niet uit of het warm of koud is buiten, soms blijft het gewoon lastig om jezelf naar de sportschool te verplaatsen. Als het vriest ga je natuurlijk minder snel naar buiten dan wanneer de zon schijnt. Wat je nog meer kunt doen om toch fit te blijven in de winter? Lees het hieronder. 

bikini body behouden in de winter
- Neem een abonnement bij de sportschool mocht je deze nog niet hebben. Tijdens de zomermaanden sportte je vaak buiten, maar dat gaat hem in de winter niet worden. Ga dus naar de sportschool. Je betaalt ervoor, dus dat is extra motivatie om te gaan. Ga je voor het eerst naar de sportschool? Lees dan dit artikel met tips zodat jij de eerste keer in de sportschool overleeft. 

- Zoek een sportmaatje. Samen sta je sterker dan alleen en zo is het gewoon. Als je iemand hebt die samen met jou de uitdaging aangaat, zul je zien dat het een stuk makkelijker gaat. Het is lastiger om af te zeggen als je even geen zin hebt, maar hé, jullie sporten samen dus je moét wel gaan. 

- Ga spinnen. Als je echt calorieën wilt verbranden, dan moet je sowieso voor spinnen gaan. Succes. Wil je weten bij welke work-outs nog meer effectief zijn? Lees het in dit artikel

- Wees ook actief in de weekenden. We werken niet alleen doordeweeks aan ons lichaam. Nee, in het weekend moeten we ook aan de bak. Je hoeft niet per se naar de sportschool te gaan. Je kunt ook een stuk wandelen in het bos, of een mooie fietsroute fietsen. Zo makkelijk kan het zijn. 

- Koop gezond eten. Als je geen ongezond eten in huis haalt, kun je het ook niet eten. Makkelijker kun je het niet maken voor jezelf. Natuurlijk mag je echt wel een keer wat ongezonds eten, maar doe dit niet elke dag. Als je even moeite doet om een gezond en lekker recept te vinden, heb je een win-winsituatie. 

- Boek een vakantie naar de zon. Dit kan natuurlijk niet iedereen veroorloven, maar als je de zon opzoekt in de winter, heb je een doel om naartoe te werken.

bikini body behouden in de winter- Doe een work-out in je woonkamer. Als het buiten slecht weer is, heb je totaal geen zin om het huis uit te komen, laat staan om naar de sportschool te gaan. Geen paniek, je kunt je work-out ook gewoon in je eigen woonkamer doen. Leg een matje op de grond en leef je uit. Op YouTube zijn ook genoeg work-outs te vinden die je kunt doen. 

- Ga op wintersport. Lekker snowboarden, skiën en langlaufen. Het is winter en dan kun je ook heerlijk sporten. Als er in Nederland sneeuw ligt, hoef je er niet eens voor naar het buitenland. Ga je op wintersport en heb je nog geen geschikte kleding? Lees dan dit artikel voor meer inspiratie. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 1 jaar geleden 1r12

    Tip: ga op een teamsport. Het is enorm gezellig en als je op een teamsport zit, zorgt dat voor extra motivatie. Je wilt je team toch niet in steek laten?

  • 1 jaar geleden Sunny Brandy

    Goede dag, heb je nodig een lening dringend als ja vriendelijk contact met deze goed gezelschap waar kreeg ik mijn lening vandaag uit via deze e-mail: via (tombradinvestment@gmail.com)

  1. 1