Films & Series

Wie durft? Deze horrorfilm is zó eng, dat mensen huilend de bioscoop uit lopen

Saw kijk je zonder je ogen ook maar één keer dicht te doen en om The Ring moet je zelfs lachen. Claim jij horrorfilms absoluut niet eng te vinden? Dan dagen we je uit om naar de engste horrorfilm allertijden te gaan. Geloof ons: er zijn mensen huilend de bioscoop uit gelopen na het zien van deze film. Hereditary draait vanaf vandaag in de bioscoop. Als je durft… 

De film is vandaag pas uit in Nederland, maar in Amerika heeft Hereditary al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Namelijk als die van de engste horrorfilm die ooit gemaakt is. ‘Dit is een van de meest heftige, stressvolle en verschrikkelijk enge films die ik ooit heb gezien. […] Ik ben totaal in shock,’ is één van de vele reacties op Twitter. 

Noodlot
Waar de horrorfilm over gaat? Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat.

Durf jij het aan? Bekijk dan de trailer maar vast…

Beeld: iStock