Lifestyle

8 redenen waardoor jongens interesse in jou verliezen

Niets is zo irritant als een jongen die maar half naar je luistert, geen interesse meer toont en afspraakjes afzegt. Foute boel als je het ons vraagt. Het zou veel beter werken als we een kijkje zouden nemen in hun brein, want waarom verliezen jongens eigenlijk interesse? Girlscene weet hier wel raad mee, wij hebben namelijk in dit artikel 8 redenen verzameld waardoor jongens interesse in ons verliezen. Lees dus snel verder en kom erachter wat in hun hoofd speelt.

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Jongens denken nu eenmaal anders en het is dan ook moeilijk om erachter te komen waarom we in één keer niet meer zo interessant zijn. Waardoor verliezen jongens eigenlijk hun interesse? Je hoeft niet bang te zijn dat het allemaal door jou komt, want bij 90% van de gevallen ligt het aan de jongen zelf. Dus no worries, jij slaat vast en zeker nog wel een hottie aan de haak.

1. Iets in zijn leven is veranderd
Het kan zijn dat iets in zijn leven veranderd is waardoor hij een relatie met jou op dit moment niet zit zitten. Dit ligt dan ook totaal niet aan jou, maar doordat iets anders erg aanwezig is in zijn leven trekt dit meer zijn aandacht. Bedenk maar eens hoe vaak er iets in jou leven is veranderd waardoor je andere prioriteiten kreeg.

2. Hij heeft zich bedacht
Soms veranderen dingen in het leven en het kan ook zo zijn dat hij zelf verandert. Som is hetgeen dat je altijd graag wilde niet meer waar je op hoopte. Hij heeft gedacht dat dit het leven was wat hij wilde samen met jou, maar hij heeft zich simpelweg bedacht. Een typisch gevalletje “it’s not you, it’s me”

3. Hij kan je imperfecties niet accepteren
Wanneer dit aan de orde is heb jij vooral het recht om ermee te stoppen. Een jongen die jou niet accepteert zoals je bent, verdient jou niet. Op het begin krijg je een leuke eerste indruk van elkaar, maar naar verloop van tijd vertel je elkaar dingen die je normaal aan niemand zou vertellen. Wanneer dit too much to handle is voor hem, kan hij dus in principe ervoor weglopen. Mega kinderachtig, jij verdient beter!

4. Hij denkt te veel aan zijn ex
Zodra dit in het spel komt, weet je hoe laat het is. Als zijn gedachtes alleen maar bij zijn ex zijn, verliest hij zijn interesse voor jou. Zijn ex belangrijker dan jij? Weg met die vent, we zijn toch geen rebound?!

5. Hij heeft andere normen en waarden 
Iedereen heeft ze, normen en waarden. Sommige stellen hebben precies dezelfde en anderen verschillen hierin. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, niet iedereen is namelijk hetzelfde en iedereen vindt wel iets anders belangrijker. Maar wanneer dit te erg botst, kan het zo zijn dat hij zijn interesse in jou verliest. Het klikt gewoon niet meer zoals op het begin en dan is het soms beter om elkaar te laten gaan.

6. Hij is meer bezig met werk of school
Zijn interesses liggen duidelijk ergens anders en niet bij jou. Als hij te druk bezig is met andere zaken te regelen en gericht is op carrière, vrienden en alles behalve jou dan weet jij dat je niet echt meer op nummer één staat. 

7. Hij wilt zich nog niet binden
Dit is een lastige situatie, wellicht heeft hij nog wel gevoelens voor je maar is hij er niet aan toe. Een relatie hebben kost nu eenmaal veel energie, maar als je er volledig achter staat is er niks aan de hand. Is dit niet zo, dan wordt het misschien verspilde energie en verliest hij zijn interesse. Een relatie zit er voor hem nu gewoon niet in en dit kan de reden zijn.

8. Hij heeft misschien niet eens een reden
Het meest frustrerende puntje ever: zonder reden wil hij het niet meer. Jongens blijven jongens en soms snapt niemand de logica. Mega vervelend voor jou, maar als hij het niet meer voelt dan kan jij hier weinig aan doen.

Onthoudt dus goed dat het verliezen van interesse in jou vaak helemaal niet bij jou ligt. Verwijt jezelf dan ook niks als dit het geval is, want jij bent mooi zoals je bent. Oh en er zijn genoeg visjes in de zee die het wel waard zijn. 😉

Wil jij nog werken aan je relatie, dan helpt dit artikel je verder. Of misschien ben je wel van plan om er echt een punt achter te zetten, check nog even in dit artikel of je er zeker van bent.

Bron: Your Tango, Thought Catalog The Talko | Beeld: iStock