Lifestyle

13 momenten die jij herkent als je introvert bent

Ben jij ook zo goed in het vermijden van gesprekken en ben je liever alleen? In je eigen wereldje leven is wel zo heerlijk. Je hoort vaak de vraag of je verlegen bent, zucht. Je hebt gewoon niet altijd zin in sociaal contact en je voelt de drang ook helemaal niet om erbij te horen. Herkenbaar? Lees dan snel verder. 😉

Als introvert persoon door het leven gaan is soms erg lastig. Maar maak je geen zorgen, je bent prima zoals je bent. Als een iets stiller persoon heb jij ook je eigen krachten en kwaliteiten. Benieuwd naar je bijzondere krachten als introvert? Klik dan hier. Het belangrijkste is om jezelf te accepteren zoals je bent!

1. Je houdt niet van smalltalk. Koetjes en kalfjes hoeven nou eenmaal niet voor jou. Hoewel veel van smalltalk houden, stoot jij het liever af. Je vindt het erg lastig om over algemene kleine dingetjes te praten. Je voert liever diepgaande gesprekken.

via GIPHY

2. Heel vaak denken mensen dat je verlegen bent. Daar is niets minder van waar. Je hoeft alleen niet elk moment wat te zeggen. Je wilt gewoon even met rust gelaten worden.

via GIPHY

3. Mensen denken vaak dat je arrogant bent of dat je ze niet mag, oei. Dat gevoel wil jij iemand totaal niet bezorgen, maar je bent nou eenmaal veel op jezelf en dat weten zij niet.

4. Als iemand je belt om te antwoorden op je berichtje. Hier heb je niet altijd zin in. Sorry not sorry!

via GIPHY

5. Mensen denken dat je het niet naar je zin hebt, terwijl je gewoon diep in je eigen gedachten zit. ‘’Hoe komt vet in chips? ‘’Je bent een echte dagdromer.

via GIPHY

6. Als je een bekende tegenkomt haal je meteen telefoon tevoorschijn en doet alsof je druk bezig bent.

via GIPHY

7. Als je gebeld wordt door ‘’anoniem’’. Zeker weten dat jij niet gaat opnemen.

via GIPHY

8. Als je uitgenodigd wordt door een vriendin op een feestje. Eenmaal gearriveerd zie je dat er super veel gasten zijn die je niet kent, hmmm hier heb je eigenlijk niet zoveel zin in. Want dit betekent vaak socializen en dat is het laatste waar je zin in hebt. 

via GIPHY

9. Dat je liever thuis in bed ligt te Netflixen, dan dat je naar een feestje gaat waar ie-de-reen het over heeft.

via GIPHY

10. Heeft iemand je een keer zo ver gekregen om naar een feestje te gaan, wil je meteen weer naar huis. Waarom heb je je ook in hemelsnaam laten meeslepen? Je weet dondersgoed dat je liever op de bank een filmpje kijkt.

via GIPHY

11. Als een vriendin met je wilt afspreken, heb je niet altijd zin. ‘’Ik heb het helaas héél erg druk.’’ Komt dat je bekend voor? 😉

via GIPHY

12. Na een dag te socializen moet jij even opladen, lekker rustig met héél véél snacks.

via GIPHY

13. Je bent niet allergisch voor mensen en het is ook niet dat je helemaal niet sociaal bent. Je bent gewoon af en toe sociaal, wanneer jij er zin in hebt. Wil je toch uit je comfortzone stappen? Probeer dan eens deze tips. 

via GIPHY

Beeld: iStock