Lifestyle

7 manieren om fitter te worden zonder dat je het doorhebt

Als jij niet zo sportief bent aangelegd, vind je het misschien lastig om de juiste motivatie te vinden om actief te blijven. Maar geen paniek! Voor jou geen urenlange zweetsessies thuis of in het park, want met deze manieren werk jij gewoon aan je body zonder dat je het doorhebt.

#1. Ga eens staan
Hoeveel uur zit jij op een dag? Wij ging het uitrekenen en dat was eigenlijk bizar veel… Dus ben je aan het studeren of gewoon aan het werk? Ga eens een uurtje staan. Deze kleine bewegingen versterken namelijk langzaam je spieren in je lichaam en wanneer je dit elke dag doet maakt echt verschil.

#2. Stap een bushalte eerder uit
Reis je met het ov? Stap dan elke ochtend eens een halte eerder uit. Het is echt niet erg om eens een stukje te lopen, zeker met dit weer. Ook nog eens fijn voor je portemonnee! Wist je dat je met een half uur wandelen al zo’n 150 calorieën verbrandt? Het schijnt als je dit zeven dagen per week doet, na een maand al verschil merkt.

#3. Neem de trap
Niet altijd even aantrekkelijk als er een roltrap naast de trap zit, maar zeker een hele effectieve manier om die (bil)spieren eens even goed te gebruiken. Vanaf nu dus geen roltrappen en liften meer voor jou.

#4. Investeer in een activity tracker
Stel voor jezelf een doel en track dit met je horloge. Wil jij 10.000 stappen per dag lopen? Houd dit dan bij met een app of je apple watch. Wil je niet gelijk geld uitgeven? Houd dan je telefoon op zak, ook deze heeft vaak een optie op je stappen bij te houden. Nog niet je doel behaald vandaag? Ga dan nog even een blokje om zorg dat je je doel dagelijks haalt.

#5. Plan een (window)shoppingsessie
Hop van winkel naar winkel en voor je het weet heb jij een flinke lading calorieën verbrandt. Dit is wel een heel goed excuus om weer eens lekker door de stad te drentelen;-).

#6. Ga vaker met je vriendinnen dansen (dat kan ook gewoon thuis)
Wedden dat dit een goede work out is?

#7. Zorg dat je geen stress hebt
Ben jij een chronische stresskip? Stop met dat gestress. Chronische stress is slecht voor je lichaam. Dus het is helemaal niet verkeerd om iets vaker een relax-momentje voor jezelf te plannen, zodat je stresslevel laag blijft.

 

Beeld: UnSplash