Lifestyle

Eten in Groningen: 6 eettentjes die je absoluut niet mag missen

Hotspots bezoeken in steden die je nog niet – of misschien juist heel goed – kent, we love it! Groningen wordt tegenwoordig steeds populairder onder jongeren. Lekker shoppen, de stad verkennen én natuurlijk lunchen bij de leukste eettentjes. Als je niet bekend bent in de stad is het best lastig om hét eettentje van de dag uit te zoeken. Heb jij binnenkort een dagje Groningen op de planning staan? Dan mag je deze eettentjes absoluut niet missen!

1. De Drie Gezusters
Als je na een middagje shoppen mega veel trek hebt is Grand café De Drie Gezusters the place to be, deze eettent staat namelijk bekend om zijn uitgebreide en grote porties ;-). De hotspot is gevestigd in een monumentaal pand midden op de Grote Markt, ideaal! Bij lekker weer is het heerlijk vertoeven op het terras en ook in de winter kun je rustig op het terras zitten. Thank you heaters!

Adres: Grote Markt 36-39

View post on Instagram
 

2. Wadapartja
De lunch is er heerlijk en de inrichting ziet er ook nog eens super gaaf uit. Het interieur van het zaakje is namelijk gebaseerd op een woonkamer. Lekker knus lunchen dus, super gezellig! Bij Wadapartja zit ook nog eens een winkeltje, dus na de lunch kun je direct weer door met shoppen. Wat wil je nog meer?

Adres: Gedempte Zuiderdiep 39-41

View post on Instagram
 

3. Croissanterie Pigalle
Beleef en proef de Franse keuken, gewoon in het hartje van Groningen. In deze Franse zaak kun je de lekkerste belegde broodjes eten. De menukaart is heel uitgebreid en er zijn zowel koud- als warm belegde broodjes te bestellen. En heb je zin in een – Franse – high tea? Dan ben jij bij Croissanterie Pigalle helemaal aan het juiste adres. 

Adres: Stoeldraaierstraat 17

View post on Instagram
 

4. Wereldburgers 
Ben jij wel in voor een lekkere, sappige burger? Breng dan een bezoekje aan Wereldburgers. Er zijn allerlei verschillende burgers te bestellen die ver van basic zijn. Een burger met blauwe kaas en cranberry compote bijvoorbeeld… Dat moét je toch een keer hebben gegeten? Een klein stukje Amerika, middenin Groningen. Like!

Adres: Akerkhof 43

View post on Instagram
 

5. No 25
Van een heerlijk kopje koffie met een stuk taart tot een frisse salade: bij No25 hebben ze het allemaal. De menukaart is niet heel groot, maar of je nou grote of wat kleinere trek hebt, je kunt hoe dan ook bij No25 terecht voor een lekkere lunch. Ben je wat aan de vroege kant? Dan kun je ook gewoon een ontbijtje bestellen.

Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 25

View post on Instagram
 

6. Het Bakkerscafe
Heb jij zin in een lekker belegd stuk brood? Ga dan naar het Bakkerscafe. Bij deze eettent snijd je je eigen brood. Niet omdat er geen bediening is, maar juist omdat je dan zelf uit kunt kiezen welke je wilt proberen. Vervolgens kies je ook zelf uit wat je op je broodje wil. Een leuk concept en het smaakt ook nog eens lekker. Zeker een aanrader.

Adres: Zwanestraat 26

View post on Instagram
 

In dit artikel lees je waar je de leukste hotspots in Nijmegen kunt vinden!

Beeld: iStock