Fashion

19 excuses die elke vrouw maakt tijdens het shoppen

"Dit topje? Nee, die heb ik allang!", vertel je aan je vriend terwijl je stiekem het prijskaartje afknipt… #guilty. Hier op de redactie zijn we groot fan van shoppen, we kunnen niet zonder! Onze kledingkast blijft maar groeien, terwijl onze portemonnee steeds leger wordt. Oeps! We kunnen het niet laten om snel even onze favo winkel binnen te duiken en zijn het liefst 24/7 in de winkelstraat te vinden. Om dat te verantwoorden gaan we excuses maken, heel veel excuses…

1. Je crush heeft je net per WhatsApp gedumpt en je bent ontroostbaar. Niets kan je doen stoppen met huilen… Behalve een tripje naar de stad waar je ongegeneerd een bak vol geld uitgeeft aan kleding die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

2. Dit item past echt o-ver-al bij. Het is gewoonweg perfectie. Het staat leuk bij die broek, dat leren rokje, die té mooie laarzen en dat nieuwe suède jasje. Wanneer je dit item niet koopt zal je ook geen plezier hebben van al je eerdere aankopen…

3. Je bent afgevallen en verdient het echt om iets nieuws te kopen. We vertellen er niet bij dat we na het driegangendiner van gister alweer twee kilo zijn aangekomen, maar hé…

4. Het is een investering. Dat leren jasje ga je nog jááááááren dragen. #not

5. Je loon is net op je rekening gestort en dat vraagt om een goede shopsessie. Geld moet nu eenmaal rollen en laat je daar nu heel goed in zijn.
 


6. Je helpt de economie door geld uit te geven. En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed ook die bijpassende tas kopen.

7. Dit streepjes shirt is een ware klassieker, het gaat nooit out of fashion. Je weet 100% zeker dat je dit shirt volgend jaar nog steeds draagt.

8. Je hebt niets, maar dan ook helemaal niets om aan te trekken (behalve dan al die kleding die in je twee kasten hangt).

9. Je kan het altijd nog terug brengen. Helaas ben je meteen aan het item gehecht en trek je thuis meteen enthousiast het prijskaartje eraf.

10. Er staat een feestje op de planning, je moét daarom wel iets nieuws kopen. Stel je voor dat je in dezelfde jurk komt als de vorige keer (iew!).

11. Een nieuw seizoen is aangebroken en dat betekent dat je zomerkleding nu écht niet meer kan. Jij hebt truien, laarzen en een nieuwe winterjas nodig. Gelukkig hangen de winkels al vol met nieuwe collecties :-).

12. Het was in de sale, dat betekent dat je geld bespaard hebt in plaats van uit gegeven. Waar is die kassa? 


13. Je was al zó lang op zoek naar een lichtblauwe tas en nu staat hij plots voor je neus. Die moet je dus hebben.

14. De nieuwe collecties zijn binnen en no way dat jij kan achterblijven. Als je nu niet een bezoekje brengt aan je favo winkel, is straks alles uitverkocht.

15. Het spreekt voor zich dat jij als fashionista dit seizoen een flared jeans in je kast moet hebben hangen.

16. Alexa Chung is in een soortgelijke outfit gespot, wie zegt er nou nee tegen Alexa?

17. Er is nog maar één item aanwezig en die is in jouw maat! God heeft dit zo gewild.

18. Je bent zojuist ongesteld geworden en door een nieuw paar pumps wordt je buikpijn minder. Echt waar!

19. Je hebt al zóóó lang niet meer gewinkeld! Dat bezoekje aan de Zara vorige week was zo vluchtig, dat het niet telt als shoppen.

Gebruik jij deze excuses ook?

Bron, bron

Must reads 👀