Travel

Tips om de goedkoopste vakantie ooit te boeken

Redactie

Finally kunnen we weer op vakantie! Nu er steeds meer landen op geel of zelfs groen staan, wordt het tijd om een vakantie te boeken.Voor je het weet zitten wij met onze billen in het zand en een cocktail in onze hand. Maar bijna net zo leuk is misschien wel de voorpret aan een vakantie. Wij vertellen je hoe je zo goedkoop mogelijk een vakantie boekt, zodat je op de bestemming zelf extra shopping money hebt. 

1. Kies voor minder toeristische plekken
Hoewel we snel kiezen voor toeristische trekpleisters of hoofdstad van een land scoor je de goedkoopste vakanties ooit niet op deze plekken. Ga dus niet shoppen in Barcelona, maar kies voor Valencia. Pizza eten in Rome? Die hebben ze ook in Bologna. Er zijn super veel leuke, minder toeristische, steden die een stuk goedkoper zijn.

2. Op welke dag boek je de goedkoopste vakantie?
Weet je eindelijk waar je heen wilt? Mooi zo! Het liefst leg je de reis natuurlijk meteen vast, maar toch raden wij je aan om (misschien) nog éven te wachten. Is het zaterdag? Wacht dan nog een dagje, want op zondag en dinsdag boek jij je vakantie het goedkoopst. Dit scheelt soms wel 15% in vergelijking met andere dagen in de week. Wow!

3. Welke dag is het slimste om te boeken?
Nog een handig trucje voor meiden die er op tijd bij zijn en met het vliegtuig op reis gaan. Boek het liefst 140 dagen van tevoren. Wanneer je vroeg een vlucht boekt hebben vliegtuigmaatschappijen zekerheid en minder risico, daarom zijn stoelen dan nog een stuk goedkoper.

4. Ga voor een last minute
Vind je de prijzen allemaal net iets te hoog? Nog even geduld en wacht op een last minute. Vaak verkopen tour operators vlak voor vertrek reizen voor een fractie van de prijs, omdat ze anders bang zijn het niet te verkopen.

5. Skip het hoogseizoen
Tijdens de schoolvakanties vliegen de prijzen omhoog als het gaat om accommodaties en vliegtickets. Ben je niet gebonden aan een schoolvakantie of heb je examens gedaan dit jaar? Dan ben je lekker vroeg vrij en kun je voor ‘n prikkie naar hele toffe bestemmingen.

6. Vergelijk de vervoersmogelijkheden
Soms zijn er verschillende mogelijkheden om op een bepaalde bestemming te komen. Denk bijvoorbeeld aan Londen. Ga je met het vliegtuig, de trein of misschien met de boot? Er zijn vele mogelijkheden, check dus snel welke het voordeligst is tijdens jouw vakantie.

7. Skip (onnodige) verzekeringen
Veel reisorganisaties bieden tijdens het afronden van je boeking een heel scala aan verzekeringen. Veel verzekeringen zijn onnodig of heb je misschien al eerder afgesloten. Check dus altijd eerst of je de verzekering daadwerkelijk nodig hebt, voordat je ze allemaal afsluit. Scheelt je heel wat euro’s die je lekker tijdens je vakantie kunt uitgeven.

8. Ruil van huis met iemand anders
Heb je weinig budget dit jaar, maar wil je wel op vakantie? Ruil dan eens van huis met een vriendin of familielid. Heb je toch dat vakantiegevoel, maar dan voor veel minder geld.

9. Skip grote vakantie operators
Bekijk eens het aanbod van kleinere reisorganisaties en word je eigen reisleidster. Boek zelf je hotel en kies je eigen vlucht uit, zodat je precies krijgt wat je wil.

11. Boek zonder ontbijt
Een vakantie is natuurlijk al duur genoeg, maar met een paar kleine aanpassingen maak jij je droomreisje een stuk goedkoper. Boek bijvoorbeeld zonder ontbijt, dit scoor je ook makkelijk buiten het hotel in de supermarkt en is vaak ook nog eens een stuk gezonder. Win-win!

12. Gebruik verschillende browsers
Veel sites meten hoe vaak je terugkomt op een bepaalde site, hier spelen zij dan slim op in met het verhogen van de eerdere prijs van jouw zoekopdrachten. Gebruik daarom altijd verschillende browsers of gebruik de ‘incognito-modus’ in Google Chrome en wees deze trucjes te slim af.