Lifestyle

7x wat te doen tijdens Pinksteren 2018

Woehoe, zondag 20 en maandag 21 is het weer Pinksteren. Dat betekent een extra lang weekend waarin je héél veel leuke dingen kunt doen. Een dagje shoppen met vriendinnen of een lang weekend weg met je mams? Daarnaast worden er door het hele land ook super veel leuke activiteiten georganiseerd. Lees hier wat je allemaal kunt doen tijdens Pinksteren.

1. Geef je kledingkast een schoonmaakbeurt
Je kast puilt uit van de kleding en bij gebrek aan ruimte is de grote stoel in je kamer ook omgetoverd tot ‘tweede kledingkast’. Toch heb je niéts om aan te doen en is er wekelijks een kledingcrisis in jouw kamer gaande. Daarom hoog tijd om die kast(en) van jou eens flink uit te pluizen. Maak een stapel met ‘weg’ voor kledingstukken die eigenlijk gewoon niet meer draagbaar zijn een stapel met kleding die je zelf wilt houden en een stapel met kledingstukken die nog een tweede leven verdienen. Misschien maak je er een vriendin blij mee of kun je het verkopen via Marktplaats of United Wardrobe. Altijd fijn zo’n extra zakcentje!

2. Ga naar een Pinkstermarkt
Over verkopen gesproken, hoe leuk is het om je spulletjes te verkopen op een markt? Tijdens Pinksteren 2018 worden er op veel plekken ‘Pinkstermarkten’ georganiseerd, dus check snel of er ééntje bij jou in de buurt is. Pssst, hier scoor je gelijk items om je kledingkast weer mee aan te vullen ;-).

3. Geef je kamer een make-over
Is je kledingkast opgeruimd? En die berg op je stoel/bureau/nachtkastje verdwenen? Mooi! Dan is het nu tijd om je kamer een make-over te geven. Ben je klaar met dat kinderachtige behang? Geef je muur dan eens een nieuw kleurtje. Of zet je bed eens aan de andere kant van de kamer? Ziet je kamer er gelijk een stuk anders uit.

4. Ga feesten op een festival
Wat is Pinksteren eigenlijk… Wat blijkt? In de Middeleeuwen was Pinksteren een uitbundig volksfeest, dat soms wel acht(!) dagen duurde. Wat we precies vieren tijdens Pinksteren lees je onder aan dit artikel. Ben jij een echte party animal? Dan mag jij losgaan op deze feestdag. Jij bent ongetwijfeld alweer bijgekomen van de feestjes van afgelopen weken (lees: Koningsdag, Bevrijdingsfestival) en hebt wel weer zin in een feestje. Dat komt goed uit, want ook tijdens Pinksteren 2018 zijn er genoeg festivals om eens lekker met je heupen te swingen. Wat dacht je van Freshtival? Ga los op Sean Paul en zing mee met Lil’ Kleine, 100% feest gegarandeerd.

5. Eet je buikje rond op één van de vele food festivals
Niet zo’n feestbeest, maar wel dol op eten? Ga dan gezellig met wat vrienden naar een foodtruck festival. Tijdens Pinksteren is onder andere het food festival Trek in Utrecht en Cuisine Machine in Vlissingen. Yummie!

6. Boek een weekendje weg
Pinksteren 2018 is ook het perfecte moment om een weekendje weg te gaan, want je hebt namelijk een extra dag vrij! Ook zeer geschikt voor een korte stedentrip dus ;-). Welke stad staat er nog op jouw bucketlist?

7. Bubbelrun
Wil jij tijdens Pinksteren 2018 lekker sportief bezig zijn? Doe dan mee aan de Bubbelrun in Zwolle. Lees hier precies hoe deze hilarische wedstrijd in z’n werkt gaat.

Psssst, weet jij het: Wat is Pinksteren eigenlijk? Waar hebben we deze vrije dag eigenlijk aan te danken? Eigenlijk was Pinksteren een joods oogstfeest. De christenen hebben dit overgenomen en vieren ook een soort ‘oogst’, de oogst van de eerste gelovigen door de ‘geboorte’ van de kerk. Volgens het bijbelverhaal was de ‘Heilige Geest’, over Jezus’ volgelingen neergedaald. Dus vanaf nu vergeet jij nooit meer wat we vieren met Pinksteren ;-).

Beeld: Unsplash | Bron: eo