Beauty

6 aandachtspunten bij het aanschaffen van een föhn

Jouw lokken zijn je heilig, dus het uitzoeken van haarproducten gaat jou nooit makkelijk af. Van shampoos tot conditioner en stijltangen tot föhns, het is nu eenmaal een lastig karwei. Er bestaan zoveel verschillende producten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 😉 En niet te vergeten dat iedereen ander haar heeft, dus niet elk product past bij jouw koppie. Tijd om een aantal aandachtspunten op een rijtje te zetten, zo weet je precies waar je op moet letten en wat het beste voor jouw haren is. 

Het uitzoeken van een föhn die perfect bij jou haartype past is best een klus en zeker een investering. Daarom is het ook belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle functies die zo’n apparaatje heeft. Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een föhn en wat past het beste bij jouw lokken… let’s find out!

1. Het vermogen
Zodra de motor van de föhn een groot vermogen heeft, betekent dit dat hij veel ‘wind power’ heeft waardoor de styling van je haar sneller gaat zonder al te veel hitte. Is de sterkte van zo’n motortje niet zo hoog, dan doe je er dus ook langer over en stel je jouw dierbare lokken aan veel hitte bloot… en dit willen we absoluut niet! Heb jij dik en/of lang haar? Dan is het dus een strak plan om een föhn met een goede motor aan te schaffen.

2. Ionische functie
De ionische functie herstelt de vochtbalans in je haar en het zorgt ervoor dat je haar er niet statisch van wordt. Wanneer jouw haar kroezig en/of dik is, is een ionische föhn mega fijn, het geeft namelijk een super zachte en glanzende finish.

3. Keramische/infrarood functie
Deze föhns zijn ontworpen om de warmte zo gelijkmatig en voorzichtig mogelijk te verdelen.  Dit beschermt je haar tegen temperatuurwisselingen en beschadiging van het haar. Een must voor meiden met dun haar, maar in principe fijn voor iedereen en elk haartype.

4. Lucht- en warmtestanden
Om je haar zoveel mogelijk te helpen tegen beschadigingen tijdens het drogen ervan, is het belangrijk om naar de lucht- en warmtestanden te kijken. Zorg ervoor dat je een niet te hoge stand gebruikt, anders is de kans groot dat je jouw lokken uitdroogt. Kies dus voor een föhn met veel standen, zo pas jij alles aan naar jouw wens.

– Dik en vol haar? Gebruik een hoge stand
– Dun haar? Gebruik een koelere stand

Heeft een föhn meerdere warmte standen, dan is dat ideaal. Af en toen warm föhnen kan bijvoorbeeld geen kwaad, maar doe dit niet te vaak en al helemaal niet bij dun haar. Je wilt niet dat je hoofdhuid verbrandt. Aii!

5. Het gewicht van de föhn
Dit klinkt misschien erg gek, maar dit is ook een puntje om op te letten. Heb jij erg lang en dik haar, dan zit jij niet op een zware föhn te wachten… na een half uur föhnen ben jij er wel klaar mee. Heb jij niet heel lang haar en ook niet zo dik? Dan is een zwaardere föhn niet zo’n probleem. 

6. De kosten
Niet heel onbelangrijk… de prijs van een föhn. Er zijn genoeg föhns te koop voor een mooi prijsje, maar dat ligt helemaal aan je eigen budget. Het kan een investering zijn als je echt op zoek bent naar een goede föhn, maar als je ‘m maar af en toe gebruikt hoeft het niet een erg duur grapje te zijn.

Ben je van plan een stijltang aan te schaffen? Neem een kijkje in dit artikel voor handige tips. En ben je van plan jouw haren te föhnen zonder hitte, dan komt dit artikel zeker van pas.

Bron: Glamour, Kieskeurig.nl | Beeld: iStock