Beauty

6 dingen die je moet weten als je een stijltang koopt

Je staat in de winkel omdat je op zoek bent naar een stijltang. En dan? Er is zoveel keuze! Het kan enorm lastig zijn om op zoek te gaan naar de ideale stijltang. Bovendien weet niet iedereen waar je op moet letten als je er één koopt, dus Girlscene komt hier to the rescue. Lees snel verder waar je rekening mee moet houden als jij zo'n tang wil kopen.

De perfecte stijltang is voor iedereen verschillend. Daarom staan hieronder verschillende dingen waar je rekening mee kunt houden als je een tang koopt. Heb je namelijk al nagedacht of je een draaibaar snoer wil en of je automatisch uitschakelen belangrijk vindt? Precies.



Temperatuurinstellingen

Allereerst zijn de temperatuurstanden heel belangrijk. Als jouw tang tot 170 graden gaat terwijl je dik haar hebt moet je niet verbaasd opkijken als je haar nooit echt kaarsrecht wordt. Sowieso is het erg fijn als je stijltang verschillende temperatuurinstellingen heeft zodat je altijd de juiste temperatuur kunt gebruiken. Meestal loopt het van 140 graden tot zo'n 230 graden, waarbij 140 voor dun haar is en 230 graden voor ontembaar haar.

Oplaadtijd
Een goedkope stijltang heeft vaak veel tijd nodig om warm te worden, terwijl een dure tang vaak binnen enkele seconden al super heet is. Hoe belangrijk is dat voor jou? Dat is namelijk ook een punt om rekening mee te houden! Meestal staat op de doos van de tang hoe het met deze oplaadtijd zit en als het er niet op staat kun je ervan uitgaan dat het de tijd nodig heeft om op temperatuur te komen. 😉


Vergrendelbaar
Een snufje dat weinig tangen bieden is om de platen te vergrendelen. Dit is handig om je stijltang zo goed mogelijk te beschermen wanneer 'ie in de kast ligt of wanneer je ermee reist. Voor de platen zelf is het ook beter als de tang vergrendeld is wanneer je het niet gebruikt. Bovendien neemt het op deze manier minder ruimte in beslag. 

Draaibaar snoer
Het kan behoorlijk vervelend zijn als je met een stijltang probeert te werken waarvan het snoer niet meedraait. Na het steilen zit het snoer namelijk enorm gedraaid en in de knoop. Gelukkig bieden de meeste tangen een draaibaar snoer, waardoor dit geen probleem hoeft te vormen.


Keramische platen
Kies het liefst voor een stijltang met keramische platen. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar beter beschermd is en minder uitdroogt. Er is overigens wel een verschil tussen keramische platen en platen met een keramische laag. Dat laatste slijt op den duur waardoor de werking van het keramische deel minder wordt. Dit zie je bij goedkopere tangen. In dit artikel lees je daar meer over.

Automatisch uitschakelen
Nog een handig dingetje dat je niet bij iedere stijltang ziet is de functie automatisch uitschakelen. Je bent misschien weleens de deur uitgelopen waarna je geschrokken jezelf afvraagt of je je tang wel uit hebt gezet. Met automatisch uitschakelen kun je met een gerust hart weggaan, want als je het vergeet gaat de tang na een bepaalde tijd – meestal 1 uur – vanzelf uit.

Wil je weten of een dure stijltang het geld waard is? Girlscene vertelt het je hier!

Op de foto's zie je Carmen Smooth & Shine straightener (€29,99) die alle bovenstaande functies bevat. Het nadeel is dat de platen een keramische coating hebben wat dus slijt bij gebruik. 

Welke stijltang heb jij? Wat vind jij belangrijke dingen die een tang moet hebben?