Lifestyle

6 eenvoudige tips om een killerbody te krijgen (én het is nog niet te laat)

Summer is calling! Ben jij in de winter ook altijd zo laks als het gaat om je lichaam in shape te houden? No worries, dit artikel gaat je helpen. Een summer proof body is bij iedereen gewild en trots over het strand rennen à la Baywatch is zeker een life goal. Maar vaak is de motivatie om het écht te beginnen erg ver te zoeken en vinden we het lastig om uit te zoeken wat we moeten doen. In dit artikel vind je tips en tricks om binnen no-time bikini body ready te zijn. Girlscene to the rescue!  

Als je begint af te tellen tot aan de vakantie weet jij niet hoe snel je jezelf moet klaarstomen om bikini body ready te zijn. Een beetje strakker in je lichaam zitten en je lekker fit voelen als je over het strand wandelt is altijd mooi meegenomen en zeker een mooi doel voor jezelf. Met de volgende eenvoudige tips werk jij aan een bikini body en ben je binnen no-time summer ready.

Tip #1 Meal prepping op de zondag middag
Dit is echt een mega fijne tip en de zondag is hier een perfecte dag voor. De laatste dag van je weekend is vaak een fijne rustdag en maak jij langzaam van alles klaar voor een nieuwe week. Super handig en geruststellend als jij voor de hele week maaltijden klaar hebt. Zo ga je niet vier keer in de week uiteten en heb jij een verantwoorde maaltijd klaar voor de hele week.

Trick: kies voor een makkelijk recept met veggies, vlees of vis (of een vervanger) en rijst of pasta. Zo heb je een complete maaltijd met van alles wat. Vershoudbakjes zijn hier perfect voor, verdeel het eten in de bakjes voor de hele week. Bij het eten van een maaltijd heb je natuurlijk de optie om er zelf nog iets aan toe te voegen om het zo aan te passen naar eigen smaak.

Tip #2 Maak een countdown tot aan je vakantie
Maak een eigen kalender waarop je de dagen tot aan je vakantie kunt aftellen. Zo wordt je elke dag herinnert waarvoor je op je levensstijl moet letten. 

Tip #3 Drink genoeg water
Water drinken is enorm belangrijk, het is goed om voldoende gehydrateerd te blijven door de dag heen. Water zorgt er namelijk voor dat de afvalstoffen in je lichaam snel je lichaam ook weer verlaten. Zo blijft er niks opgeslagen en is jouw buik strakker dan normaal. Water doet wonderen!

Trick: download een app waarbij je een reminder krijgt voor wen glas water, zo vergeet je nooit water te drinken. Super handig!

Tip #4 Doe elke ochtend een korte workout
Met een ochtend workout begin je jouw dag goed. Er is nu voldoende tijd voor andere dingen zoals school of werk en s’ avonds hoef jij niet meer de deur uit. Ideaal! Zonder schuldgevoel op de bank zitten met een serie is dus helemaal geen probleem.

Trick: Elke ochtend een korte workout zorgt ervoor dat je actief je dag begint. Door iedere ochtend eentje te doen, houd je je lichaam lekker in shape. Het zit ook een beetje tussen je oren, door elke dag te sporten voel je je veel lekkerder in je vel. Waardoor je ook van jezelf vindt dat je er beter uitziet.

Vind je het moeilijk om alleen een workout te zoeken, dan wilt Kayla jou vast helpen. Kayla Itsines is erg groot op Instagram en heeft zelfs een eigen sport app. Met een bikini body challenge en talloze workouts.

Watch on YouTube

Tip #5 Plan een vaste sportdag in samen met een vriendin
Samen sta je sterker, er is zoveel meer motivatie als je samen met een vriendin gaat… mits je niet de hele tijd staat te kletsen natuurlijk. Plan een vaste dag in, nu moet je wel gaan en al helemaal als je samengaat. 

Tip #6 Sla ‘s avonds de chips over
Vervang een zak paprika chips voor een bakje met komkommer en tomaatjes. Dit kan echt heel erg lekker zijn en het is al helemaal een pluspunt dat je dit zoveel kan blijven eten als je wilt. Lang leve de gezonde snacks. Wil je een beetje inspiratie van gezonde tussendoortjes, neem dan een kijkje in dit artikel.

Bron: themodelhouse, shape.com | Beeld: iStock

Lees ook: Scoor extra korting bij Centralpoint met deze kortingscode!