Food

8 gezonde snacks die hartstikke goedkoop zijn

Het is 15:00 uur, je lichaam is je lunch allang weer vergeten en je krijgt zit in iets lekkers. Het is snack time! Ga je voor goedkoop en ongezond of geef je iets meer uit en kies je voor iets gezonds? Dit dilemma is verleden tijd! In dit artikel vind je de beste low budget snacks.

Edamame soja boontjes
Bestel jij bij sushi ook altijd edamame boontjes? Waarom dan ook niet als snack tussendoor? Deze boontjes zijn ideaal voor de vegetariërs onder ons, want ze zijn rijk aan eiwit, ijzer, calcium en omega-3-vetzuren. Besprenkel met een beetje zout en klaar is je lichte tussendoortje.

Hard gekookt eitje
Eieren zijn gezond. Eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren. Bovendien is een ei een bron van eiwitten (duh), ijzer, B2 en B12. Wist je dat een gemiddeld gekookt ei maar 75 calorieën bevat?

Frozen yogurt snack
Met deze snack maak jij iedereen jaloers. En weet je wat het leuke is? Je hebt maar drie ingrediënten nodig! Meng ongeveer een liter yoghurt met wat honing en verspreid dit over een lage schaal of bakblik. Tip: leg er van tevoren bakpapier in. Snijd in de tussentijd wat rood fruit in stukjes. Giet vervolgens een flinke laag yoghurt zodat je vervolgens het fruit erin kan leggen. Zet het voor twee uur in de vriezer en klaar is je fro-yo snack! Voor de variatie kan je granola of noten toevoegen, maak er een feestje van!

Boerenkool chips
Zin in chips, maar geen zin in die calorieënbom? Ga voor boerenkoolchips. Meng wat boerenkool met een beetje (kokos)olie en leg het op een bakplaat, voeg een beetje zout toe en bakken maar! Na 10 minuutjes op 190 graden zijn jouw kale chips ready to eat.

Banana chips
Meer zin in een zoete snack? Wat wij met groente kunnen, kunnen wij ook met fruit! Snijd wat rijpe bananen in plakjes en doe ze in de oven. Hoe dunner je ze snijdt, hoe knapperiger ze worden.

Fruitpizza
Hoe leuk is dit? Neem een groot stuk fruit, zoals een meloen, en snijd hier puntjes van. Doe er een laagje yoghurt op en leg er verschillende toppings op. We love pizza!

Handje noten
Neem een handje ongezouten en ongebrande noten. Neem bijvoorbeeld walnoten, deze bevatten veel anti-oxidanten, omega 3-vetzuren en gezonde onverzadigde vetten. Amandelen zijn rijk aan vitamine E, en bevatten een relatief hoog aantal eiwitten. Andere goede noten zijn: paranoten, pecannoten, cashewnoten, hazelnoten en pistachenoten.

Granola bar
Heb je er wel eens aan gedacht om je eigen mueslirepen te maken? Stuk gezonder dan die pakjes uit de supermarkt en dat zonder oven! Je kan in één keer genoeg maken voor de hele week. Grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Voor de basis heb je maar 4 ingrediënten nodig, namelijk: havervlokken, noten, honing en rozijnen. Hak alles fijn en meng tot een geheel, verdeel het mengsel vervolgens in een bakblik en laat het uitharden. De basis heet natuurlijk niet voor niks de basis 😉 Je kan er nog van alles aan toevoegen, denk aan: pure chocolade, dadels, pindakaas etcetera.