Lifestyle

Last van een droge, trekkerige huid? Deze 5 fouten maak jij sowieso

Geen enkele huid is hetzelfde, dus daarom moet ook geen enkele huid op dezelfde manier worden verzorgd. Als het kouder wordt buiten, heeft dat veel effect op onze huid. Zeker mensen met een droge huid merken dat hun huid nóg droger wordt. Maar naast de kou zijn er nog veel meer oorzaken voor jouw droge huidje. De volgende dagelijkse gewoonten kunnen zeker bijdragen aan jouw droge huid.

♥ Huid reinigen met zeep of cleanser tegen acne
Allereest: het is in ieder geval heel goed dat je je huid reinigt. Er is namelijk niks slechter voor je huid dan met make-up op in slaap vallen. Maar toch kun je alsnog wat fout doen, waardoor je huid een stuk droger wordt én dat heeft alles te maken met de producten waarmee je je huid reinigt.

Let goed op dat je reinigingsproducten kiest voor de droge huid, en niet voor een normale of vette huid. Daar zitten namelijk andere bestandsdelen in, waardoor jouw huid alleen maar droger wordt. Gebruik liever een zachte crème of een goede, voedende olie. Op olie gebaseerde cleansers maken je huid schoon, maar laten wel natuurlijk oliën achter.

♥ Warm douchen
Er is niks fijner dan ontspannen onder een lekkere, warme douche. Maar hoewel een warme douch fijn is voor je lichaam, is het wel slecht voor je huid. De temperatuur van het warme water tast alle natuurlijke oliën op je huid aan. Dat betekent natuurlijk niet dat je koud moet douchen, want daar wordt bijna niemand vrolijk van. Let gewoon op dat je de douche niet te heet zet.

♥ Gezichtsproducten op de verkeerde volgorde aanbrengen
Je kunt je zelf ook wel voorstellen dat het niet heel erg goed is voor je huid als je producten op de verkeerde volgorde aanbrengt. Maar war is dan de juiste volgorde? 

1. Verwijder je make-up met de juiste make-upverwijderaar
2. Gebruik een gezichtsreiniger
3. Breng een toner aan
4. Breng een serum aan
5. Gebruik een goede dag/nachtcrème

♥ Te veel scrubben
Door te scrubben verwijder je alle dode huidcellen op je huid. En dat is goed, maar het is belangrijk dat je niet te hard scrubt én de juiste scrub gebruikt. Kies een milde scrub uit die geschikt is voor een droge huid en scrub hiermee zachtjes je gezicht. Scrub niet vaker dan twee keer per week, want anders beschadig je je huid.

♥ Het gebruik van gezichtsproducten met alcohol
Alcohol reinigt ontzettend goed, maar is tegelijkertijd ook heel erg agressief voor de huid. Het haalt vocht van je huid af en dat zorgt ervoor dat je huid droog wordt. Let bij het kopen van gezichtsproducten dus goed op of alcohol een bestandsdeel is. Zo ja, ga dan op zoek naar een product zonder alcohol.

♥ Te weinig water drinken
Je huid heeft een goede hydratatie nodig. Natuurlijk helpt het om hydraterende producten en crèmes aan te brengen, maar dat helpt alleen de bovenste huidlaag. De onderste huidlagen moeten gehydrateerd worden van binnen uit. Het is dus belangrijk dat je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt en dat kan met behulp van water. Wen jezelf aan om tenminste acht glazen water per dag te drinken. Het lijkt veel, maar je merkt al snel dat het voor een goed doel is. En daarbij komt kijken dat water drinken sowieso heel erg goed voor je is.

Bron: self.com, cosmopolitan.com, yourtango.com | Beeld: iStock

Lees ook: Nu 15% korting met deze Sascha kortingscode!