Lifestyle

7 redenen waarom je het niet uit durft te maken (ook al weet je dat het beter is)

Jij en je lief zijn al langere tijd samen en over het algemeen was het altijd dikke mik tussen jullie. Toch merk je dat de liefde wat minder is geworden de laatste tijd. Jullie relatie loopt gewoon niet helemaal zoals het hoort te lopen. Maar het uitmaken? Nee, dat kun je hem echt niet aandoen… Je wilt hem geen pijn doen, want je houdt wel van hem. Maar dat is niet genoeg om in een relatie te blijven waar je eigenlijk helemaal niet in wilt zitten. Dit is waarom je het niet uitmaakt, ook al weet je dat het beter is.

♥ Je blijft jezelf overtuigen dat er niks aan de hand is
Vrouwen zijn super goed in het ontkennen van dingen. Ontkennen dat je relatie eigenlijk helemaal niet meer goed loopt, bijvoorbeeld. Elke keer als je begint te twijfelen, zoek je naar kleine dingen waarmee je jezelf kunt overtuigen dat er eigenlijk helemaal niks aan de hand is. Stop daarmee. Je twijfelt en dat is niet voor niks, dus er is wel degelijk iets aan de hand. Houd jezelf niet zo voor de gek, want uiteindelijk overwint je gevoel het toch.

♥ Je houdt vol dat je wel echt gelukkig bent
Heel veel mensen denken dat ze niet met slechte dingen mogen zitten, als er ook heel veel goede dingen zijn. Maar zo werkt het niet. Het is niet zo dat alle dingen die in jullie relatie goed gaan, alle slechte dingen compenseren. Als je jezelf steeds weer moet overtuigen dat je wel echt gelukkig bent, dan ben je dat niet. 

♥ Je wilt niet dat hij een nieuwe vriendin krijgt
Hoewel jij degene bent die eigenlijk de relatie wilt verbreken, kun je het niet aan om hem met een ander te zien. Je bent bang dat hij snel een nieuwe vriendin krijgt en dat zij alle dingen gaan doen die jullie samen deden. Maar je moet van deze gedachte af. Je blijft toch niet bij iemand, puur omdat je niet wilt dat iemand anders een relatie met hem krijgt. Het zit er dik in dat hij een nieuwe relatie gaat krijgen. Maar hey, het is niet voor niks uit.
♥ Je bent bang om alleen te zijn
Alle momenten waarop je normaal samen met hem bent, moet je nu op zien te vullen met andere dingen. Het wordt heel erg wennen, maar uiteindelijk kom je weer even helemaal tot jezelf als je weer alleen bent. Plan leuke dingen met vriendinnen en leer ook helemaal alleen te zijn. Dat is misschien moeilijk, maar op den duur ga je je weer een stuk beter voelen. Zoek een leuke hobby en geniet van alle me-time!

♥ Je hebt de angst dat je niet beter gaat vinden
Eigenlijk wil je het niet toegeven, maar een van de grootste redenen dat je het niet uit durft te maken is omdat je bang bent dat je niemand beter gaat vinden. Als je er al over twijfelt om het uit te maken, blijkt al dat hij niet zo goed bij je past als je had gehoopt. Het is onnodig om bang te zijn dat je nooit meer iemand gaat vinden die goed voor je is. Vroeg of laat kom je de ware wel tegen en echt: je zult nooit spijt hebben dat je de relatie waar je nu in zit hebt beëindigd.

♥ Je houdt je vast aan dingen die jullie samen hebben meegemaakt
Alles wat jullie vroeger hebben meegemaakt blijft maar door je hoofd spoken en dat maakt het heel moeilijk om bij hem weg te gaan. Je denkt steeds na over hoe hij altijd was en aan hoe het was als jullie samen waren. Realitycheck: dat is verleden tijd. Als je merkt dat jullie de laatste tijd helemaal niet meer zulke mooie momenten mee maken, dan is dat gewoon voorbij. Houd je niet vast aan dingen die jullie samen hebben meegemaakt. Wat dat jullie samen veel hebben meegemaakt, betekent niet dat jullie alles nog samen mee moeten maken in de toekomst.

♥ Je zet zijn gevoelens boven die van jou
Je wilt hem geen pijn doen en daarom kies je ervoor om er geen einde aan te maken. Je zet dus zijn gevoelens boven die van jezelf, puur uit bescherming. Het is heel lief van je dat je zo denkt, maar uiteindelijk doe je jezelf te kort. Zet je eigen gevoelens boven die van hem en maak een keuze die jou echt gelukkig maakt. Misschien maakt het je niet direct gelukkig, maar in de toekomst zul je blij zijn dat je de knoopt hebt doorgehakt.

Bron: yourtango.com, cosmopolitan.com, seventeen.com | Beeld: iStock