Lifestyle

Zo krijg jij een summerbody (zonder een bezoekje aan de sportschool)

De zomer is weer in zicht, dus iedereen duikt massaal de sportschool in om straks bikiniproof aan het strand te kunnen liggen. Maar de een vindt zweten in de sportschool net wat leuker dan de ander. Houd je er niet van om in de sportschool te gaan en doe je liever wat anders om fit te worden? No stress: er zijn genoeg andere sporten en manieren om aan je droomfiguurtje te komen. De volgende sporten werken prima als alternatief!

♥ Tai Chi
Je kent Tai Chi vast wel van Star Wars en andere televisieprogramma’s. Maar gek genoeg is de sport in Nederland nog behoorlijk onpopulair. Tai Chi is een Chinese bewegingsleer, een vechtkunst. Tijdens het uitoefenen van Tai Chi maakt je lichaam vloeiende bewegingen. Als je het goed doet leer je bewust om te gaan met je lichaam en geest. Nee: Tai Chi is niet zweverig. Tai Chi is ook nog eens heel goed voor je lichaam: geen kwaaltjes meer!

♥ Kickbox
In plaats van tot rust komen met Tai Chi kun je ook voor een iets heftigere sport kiezen, namelijk: Kickbox. Bij kickboxen krijgt je complete lichaam conditietraining, waardoor je veel calorieën verbrandt. Omdat je tijdens trainingen trapt en stoot, gebruik je zowel je onderlichaam als je bovenlichaam. Je maakt ook veel bewegingen met je middel, waardoor je automatisch je buikspieren traint. Helloooo sixpack!

♥ Dansen
Vind je in de sportschool trainen vooral saai? Dan is dansen een perfect alternatief. Met dansen verbrand je veel calorieën en bouw je een goede conditie op. Én het is ook nog eens een uitdaging om de juiste pasjes onder de knie te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om op eigen houtje choreografieën aan te leren, maar het is nog leuker om je aan te melden bij een dansschool. Je kunt dan samen met anderen in groepsverband dansen, waardoor je al een stuk meer plezier hebt tijdens het sporten. Er is voor iedereen wel een dansstijl te vinden: van Zumba en streetdance tot ballet. 

♥ Teamsport
Als je een team hebt die op je zit te wachten, is het moeilijker om een excuus te vinden om niet te gaan sporten. Het is een soort van verplichting, dus je weet zeker dat je niet meer zo makkelijk kunt cheaten. Er zijn super veel soorten teamsport te beoefenen. Misschien heb je al wel een voorkeur, maar anders kun je altijd een training meepakken bij verschillende verenigingen. Naast een mooi figuur en een goede conditie brengt een teamsport ook nog eens sociale contacten en nieuwe vrienden met zich mee. Win win!

♥ Yoga
Je komt tot rust én je traint je lichaam met yoga. Door yoga-oefeningen uit te voeren wordt je schildklier gestimuleerd, waardoor de stofwisseling beter verloopt. Vet verbrandt sneller en wordt minder snel opgeslagen. Daarnaast verminder je ook heel veel stress door yoga. Je komt helemaal tot rust. Als je gestrest bent vergrijp je je eerder aan snacks. Geen stress = minder snacken = minder ongezond eten. Allerlei voordelen.

♥ Hardlopen
Het mooie aan hardlopen is dat je het altijd en overal kunt doen. Heb je wat tijd over? Dan trek je toch gewoon even je sportschoenen aan en trek je het park in. Je kunt je grenzen steeds verleggen. Begin met 5km hardlopen en bouw dit steeds meer op. Je bent steeds in beweging en verbrandt dus veel calorieën. Tijdens het hardlopen kun je af en toe stoppen om even een aantal oefeningen te doen. Zo wissel je het af en blijft hardlopen een stuk leuker om te doen. Je kunt ook samen met een vriendin hardlopen, dat is al gelijk een stuk gezelliger!

♥ Bootcamp
Bootcamps worden vaak uitgevoerd in het leger, om soldaten snel fit te krijgen en om hun conditie op te bouwen. Maar niet alleen soldaten doen bootcamps. Het wordt ook steeds populairder in Nederland en er zijn in elke stad wel bootcampklasjes te vinden. Meestal doe je het met een groep, in de buitenlucht. Tijdens een training doe je allerlei verschillende oefeningen: sprintjes, planken, squats en ga zo maar door. Bootcampen is over het algemeen best pittig, maar als je resultaat wilt moet je er wat voor over hebben ;-).

Bedankt voor de tip, Elize!

Bron: goldenflower.nl, happywithyoga.com, narcity.com  | Beeld: iStock