Beauty

Deze 7 dingen moet je weten als je jouw benen gaat waxen

YAS! De winter is afgelopen en eindelijk is het tijd voor de zomer voorbereidingen. Je haalt de zonnebrandjes al in huis, schaft leuke badlakens aan en je bent op zoek naar de mooiste bikini. Vergeet niet dat het wintervachtje op je benen ook aan de beurt is als jij die nieuwe bikini wilt rocken. 😉 Als je snel en voor een redelijk langere tijd van jouw beenhaar af wilt zijn, kun je kiezen voor een waxbeurt. Snel en efficiënt verwijderen van beenhaar en dit is wat je erover moet weten.

Allereerst: wat is waxen? Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt… en dat willen we niet! Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Ook verdwijnen de dode huidcellen wat je huid heerlijk zacht maakt. Kijk, dat hebben we nodig!

1. Een pijngrens ligt bij iedereen anders
Dit klinkt voor de hand liggend maar je houdt hier niet altijd rekening mee. Als je op het punt staat om een waxbehandeling te ondergaan dan vraag je meestal aan je vriendinnen of zij dit ook al eens hebben gedaan. Als dit zo is dan krijg je vaak te horen dat het meeviel of dat het misschien mega gevoelig was. Dit heeft totaal geen zin, want de pijngrens ligt natuurlijk bij iedereen anders. Bedenk eerst wat je aankan qua pijn en besluit dan of je dit wel of niet gaat doen, want het zal altijd wel een beetje gevoelig zijn.

2. Scheren is de vijand
Knoop dit goed in je oren, scheren is vanaf nu jouw grote vijand. Je merkt het al als je voor de eerste keren je benen laat waxen terwijl je ze normaal scheert. Dit is een stuk gevoeliger en logisch ook, want het is je eerste keer waxen. Na je eerste afspraak is het belangrijk dat je het bijhoudt met waxbeurten. Stap dus nooit tussen de afspraken over op een scheermesje, je gaat er namelijk spijt van krijgen. Wil je gladde beentjes en haren die lang wegblijven? Blijf dan trouw aan de wax. 😉

3. Kies een vakkundige waxer
Niets is zo vervelend dan een salon waarbij jouw dierbare beentjes verkeerd gewaxt worden. Auwch! Zoek van tevoren goed uit waar je jouw lichaam laat waxen. Lees veel reviews en vraag aan je vriendinnen of zij tips hebben voor een goede wax salon. Girlscene kan er alvast eentje aanraden: The Waxing Company. Dit is onze favoriete waxing store die al bijna tien(!) jaar bestaat. Hier weet je zeker dat je goed zit! Het personeel gaat zeer professioneel en hygiënisch te werk, love it! In de waxing store zie je ook geen mannen, omdat hij speciaal gericht is op vrouw. In Amsterdam, Utrecht, Almere én Antwerpen kun je terecht voor een fijne behandeling. Zo loop jij snel met mooie gladde beentjes over het strand, yes!

4. Bereid je goed voor
Om je zo goed mogelijk voor te bereiden is het slim om van tevoren een paracetamol te slikken. De eerste keer waxen doet nu eenmaal altijd een beetje pijn en op deze manier verzacht je ‘m al een klein beetje. Ook is het belangrijk om je wintervachtje te laten staan tot de afspraak en bereid je mentaal voor. Wie mooi wilt zijn moet pijnlijden. 😉

5. Stap niet over van de ene methode naar de ander
Niets is zo pijnlijk als het switchen tussen ontharingsmethodes. Dit stimuleert alleen maar zweertjes, ingegroeide haartjes en jeuk… niet fijn dus. Hou je bij één ontharingsmethode om het beste resultaat te krijgen zonder vervelende kwaaltjes. De structuur van je haartjes worden namelijk anders na het waxen en door het opnieuw scheren ervan dwarsboom jij dit proces. Wacht dus gewoon geduldig je afspraak af voordat je zelf aan de slag gaat en het misloopt.

6. Met een paar sprietjes haar gaat het niet
Het is een slim plan om je beenharen te laten groeien, je wilt je huid namelijk niet mee waxen. Aii! Het is echt essentieel dat je jouw wintervachtje laat staan, dan maar even lange broeken en geen blote enkels. Je weet waar je het voor doet, hou dat maar in je achterhoofd.

7. Weet dat het pijn doet
Nummer één regel: weet dat het pijn doet. Alleen zo bereid jij je voor en ben je klaar voor wat er kan komen. Het valt ook alleen maar mee als jij je voorbereid op het ergste. En als het goed gedaan wordt, zoals bij The Waxing Company, dan weet je in elk geval dat het daar niet aan ligt. 

Als jouw benen niet de enige zijn die toe zijn aan een ontharingsbeurt, maar jouw snor kan ook wel een behandeling gebruiken… dan lees je in dit artikel wat de 4 beste methodes zijn.

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Waxing Company

Bron: Glamour, Cosmopolitan | Beeld: iStock

Must reads 👀