Beauty

Dé 4 beste methodes om je snor te ontharen

Laten we eerlijk zijn: ook meiden hebben haar op hun bovenlip en nee, er is niets mis mee om een snor te hebben. Toch hebben verschillende meiden aan de Girlscene redactie gevraagd hoe je je snor weghalen zo snel, pijnloos en effectief mogelijk doet. Daar heeft Girlscene vandaag antwoord op! In dit artikel bespreken we vier methodes om bye bye tegen je harige bovenlip te zeggen.

Je snor weghalen is niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Misschien vallen jouw haren op en vind je dat vervelend. Dan is er helemaal niets mis mee om op te zoeken hoe je haarloos voor de dag kunt komen! Natuurlijk kun je ook de haren lekker laten staan, want niemand die je verplicht om met waxstrips in de weer te gaan. Speaking of... dit zijn de vier methodes die jij kunt toepassen.

1. Waxen
We noemden het al even: waxen is een manier om je bovenlip haarvrij te krijgen. Een voordeel is dat je dit ook zelf kunt doen als je het niet ziet zitten om naar een schoonheidsspecialiste te gaan. In de drogisterij vind je waxstrips die speciaal voor het gezicht zijn om het waxen nog makkelijker te maken. Het is wel pijnlijk - het blijft waxen -, maar hoe vaker je het doet, hoe minder pijn het doet. 

snor weghalen
2. Epileren

Als je het waxen niet aandurft is er altijd nog een manier... epileren! Er zijn speciale gezichtsepilators op de markt waarmee je niet alleen je bovenlip haarvrij maakt, maar ook ongewenst haar bij je wenkbrauwen, voorhoofd of kin verwijdert. Het schijnt niet heel veel pijn te doen en het belooft je bovenlip tot wel een maand haarvrij te houden. Dat is het proberen waard, of niet?

3. Draad
Misschien heb je weleens van threading gehoord. Zo ja, dan is de kans groot dat je het kent als een manier om je wenkbrauwen überstrak te krijgen. Als je threading weleens hebt geprobeerd weet je meteen wat je qua pijn kunt verwachten... Pijnloos is het absoluut niet, maar we hebben het hier per slot van rekening over manieren om haar te verwijderen. Het haar wordt in ieder geval wel met de wortel en al eruit getrokken, waardoor je langer geniet van een smooth resultaat in tegenstelling tot de volgende methode.

4. Scheren
Een snelle en pijnloze oplossing is scheren. Hier kleven echter wel nadelen aan... Zo moet je oppassen dat je geen wond krijgt door je scheermes, groeien de haren snel terug en heb je te maken met stoppels. Vooral als je donkere haren hebt klinkt dit niet als de ideale methode om je bovenlip haarvrij te krijgen. Het is wél relatief goedkoop en dus super snel, waar ook weer iets voor te zeggen valt. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved