Lifestyle

5 belangrijke dingen die je moet weten voordat je een huisdier neemt

Het maakt niet uit of je een hond, kat, konijn of een hamster wil: huisdieren zijn ge-wel-dig. Een beste vriend die nooit tegen je zegt wat je goed of fout doet, maar er gewoon altijd is om met je te knuffelen. Wie wil dat nou niet? Huisdieren zijn schatten, maar voordat je er een aanschaft moet je wel een aantal dingen weten. Want geloof het of niet: er komt heel erg veel kijken bij het aanschaffen van een huisdier. 

Als jij een huisdier neemt wil je natuurlijk hét perfecte baasje zijn. Neem bijvoorbeeld een hond: lekker samen wandelen, spelen met de bal en knuffelen na een lange dag. Heerlijk, toch? Ieder dier heeft een ander soort aandacht nodig. Met een hond kun je bijvoorbeeld hele andere dingen doen dan met een hamster. Begin in ieder geval met deze punten, want dan maak je in ieder geval een goede start met je nieuwe huisdier.

♥ Je huisdier heeft eten nodig
Iedereen houdt van eten, dus ook jouw huisdier. Misschien hebben ze niet zoveel eten nodig als jij, maar toch: ook een dier leeft op voedsel. Ga naar de dierenwinkel en laat je bijpraten over wat het beste voer is voor jouw huisdier. Ieder dier heeft ander voedsel nodig, dus het is goed om je in het eten te verdiepen. Op den duur kom je er precies achter wat jouw grote vriend nodig heeft.

♥ Je huisdier heeft veel liefde nodig
Dit wordt vast geen moeilijke: je moet je diertje alle liefde van de wereld geven. Dit laat je niet alleen zien door met hem te knuffelen, maar ook wandelen en spelletjes doen is belangrijk. Zelfs als het met bakken uit de lucht komt. Jij moet toch ook weleens plassen als het regent? Je moet het er allemaal voor over hebben ;-).
♥ Je huisdier kan niet te lang alleen zijn
Naast het feit dat het helemaal niet leuk is om je huisdier alleen thuis te laten, is het ook niet zo’n goed idee. Natuurlijk kan je huisdier wel even thuis zijn, maar je kunt niet zomaar uren wegblijven. Als je voor langere tijd weggaat moet je ook altijd een oppas regelen. Op vakantie gaan kan dus niet zomaar, maar alleen als je een goede plek voor je huisdier hebt gevonden. 

♥ Je huisdier kost geld
Je gaat geld kwijt zijn aan je huisdier, en niet zo’n klein beetje… Nee, je gaat een hoop geld kwijt zijn aan je nieuwe buddy. Eten, speeltjes, inentingen: je dier heeft van alles nodig. Het is dus belangrijk dat je zeker weet dat je genoeg geld hebt om een huisdier aan te schaffen. Als je te weinig geld hebt kun je namelijk niet genoeg bieden en dan is het beest beter af bij een andere eigenaar. Hoe bot dat ook klinkt.

♥ Je huisdier kan training nodig hebben
Dit geldt niet voor elk huisdier, maar vooral voor een hond. Wanneer je hond nog maar een puppy is weet hij nog niet zo goed hoe alles werkt. Je moet er dus absoluut niet vanuit gaan dat hij al manieren heeft en super netjes is. Jij en je hond moeten goed matchen en hij moet naar je luisteren, dus het is een goed idee om daar een training voor te volgen. Geloof ons, je zult er in de toekomst alleen maar plezier van hebben. 

Bron: elitedaily.com, petmd.com, buzzfeed.com | Beeld: Pixabay

Must reads 👀