Lifestyle

Praat je tegen je huisdier? Dan ben je intelligenter dan de rest!

Krijg je rare blikken van mensen om je heen als je met een iets te hoge stem tegen je huisdier praat? Snappen anderen de liefde voor je kat/hond/*vul hier je huisdier in* totáál niet? Maak je geen zorgen. Zoveel geven om je viervoeter (of welk dier je ook hebt thuis) én tegen hem of haar praten zorgt er namelijk voor dat je intelligenter bent dan de rest.

Terwijl een vriendin misschien tegen je zegt dat het niet normaal is hoe (en dat) je tegen je huisdier praat, mag jij je er gewoon niets van aantrekken. Tja, sommigen vinden het misschien gek dat je na de pubertijd nog praat tegen alles wat geen mens is, maar er is een volgens Quartz een wetenschappelijke reden waarom dit helemaal oké is.

Want als jij dit doet, net als alle andere dierenliefhebbers op deze wereld, ben je namelijk intelligenter. We ontwikkelen namelijk een bepaalde band met dieren en objecten en zien het als een extensie van onszelf. We geven dieren bijvoorbeeld namen en ‘vermensenlijken’ het verder door hen bepaalde eigenschappen toe te schrijven, zoals brutaal of ondeugend. Dit is niet raar zoals anderen je misschien wijsmaken. Nee, ze noemen het zelfs een bijkomstigheid een goede intelligente sociale cognitie.

Als mens proberen we verbanden te leggen en overal gezichten in te zien. Dus ook in onze huisdieren! De afstand tussen jou en je huisdier wordt op die manier kleiner. Dus dieren vermensenlijken is helemaal zo slecht nog niet…


De conclusie in Jip en Janneke-taal? Je bent slimmer als je tegen dieren praat én het is een heel natuurlijke eigenschap. Wil je de hele conclusie lezen? Klik dan hier.

Lees ook:

Beeld: iStock