Lifestyle

Hoe overleef je Koningsdag 2018 als je het niet gaat vieren?

Kleding, straten, haar, make-up: noem het zo gek maar op of het is voorzien van een oranje kleurtje. Op vrijdag 27 april vieren we de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. In het hele land zijn festivals met de grootste artiesten te vinden en ook de braderietjes en rommelmarkten mogen natuurlijk niet ontbreken. Al met al is het één groot feest in ons koude kikkerlandje. Helaas houdt niet iedereen van het oranje-feestje. Maar niet getreurd: Girlscene heeft een aantal alternatieven voor je op een rijtje gezet. Zo overleef jij Koningsdag 2018!

You are not the only one. Geloof ons, veel mensen vinden het heerlijk om niet tussen de drukte te staan en gewoon een Konings-middagje in huis door te brengen. En daar is helemaal niks mis mee. Maar er zijn natuurlijk ook veel mensen die wel de stad in trekken en feest gaan vieren. Hoe zorg jij er dan voor dat je je in je eentje niet gaat vervelen? Nou, met deze tips vermaak jij je sowieso. Happy Kingsday!

♥ Bekijk foto’s en video’s van vroeger
Dit is dé perfecte dag om weer eens even wat herinneringen op te halen. Pak die stoffige fotoboeken uit de kast en bekijk alle leuke kiekjes uit je jeugd. Op een of andere manier is het gewoon heerlijk om even de tijd terug te draaien en te denken aan vroeger. Wat dachten je ouders toen ze je deze kleding aantrokken?! Video’s uit je jeugd, ook zoiets. Héérlijk! Misschien heeft je vader, moeder, broertje of zusje ook niet zoveel zin in Koningsdag en kunnen jullie samen de boeken in duiken? Zó vermaak jij je sowieso al uren.

♥ Zoek je kledingkast uit
Met deze tip besteed je je dag ook nog eens nuttig. Eigenlijk was het allang tijd om die kledingkast uit te zoeken, maar telkens wist je wel weer een smoes te bedenken om het uit te stellen. Vandaag heb je geen smoes. Je hebt niks beters te doen, dus hup: duik die kledingkast in. Pak een vuilniszak en zoek je kast lade voor lade uit. Twijfel niet te lang over het wegdoen van kleding. Heb je het al langer dan een paar maand niet meer aan gehad? Weg doen die hap. Verkoop je kleding bijvoorbeeld via internet. Wil je dat niet? Misschien is het dan een idee om je kleding weg te geven aan een goed doel. Goed bezig!

♥ Laat je kookkunsten zien
Duik vandaag de keuken in om te laten zien hoe goed je cooking skills zijn. Vandaag heb je alle tijd om nieuwe recepten uit te proberen en alle feestgangers in huis vanavond te voorzien van een lekkere maal. Of misschien wil je altijd al die ene taart bakken. Waar wacht je nog op? Schort aan, staart in: bakken maar!

♥ Geef je slaapkamer een make-over
Als je je kledingkast hebt uitgezocht is het tijd voor het leuke werk. Tover je kamer om in jouw perfecte stijl! Het veranderen van je kamer hoeft helemaal niet duur te zijn. Vaak kun je namelijk al een heleboel veranderen aan dingen die al in jouw kamer staan. Pak er wat verf en kwasten bij en schilder wat meubels of accessoires in jouw perfecte kleur. Misschien is het zelfs mogelijk om je muren een likje verf te geven? Vaak doet dat namelijk al heel veel voor je kamer. Hang nieuwe fotolijstjes op, vervang je kussens en wees creatief met fairy lights. Zó, dit ziet er al een stuk beter uit.

♥ Houd een Netflix-dagje
Soms is het ook goed om gewoon even lekker helemaal niks te doen. Sla lekkere snacks in, trek je meest comfi outfit aan, kruip onder de dekens en pak je laptop erbij. Voilà: laat die chill-middag maar beginnen. Deze dag is perfect om even lekker tot rust te komen en een heel eind op te schieten met die nieuwe serie. Of films, die zijn natuurlijk ook altijd goed.

♥ Houd een mini spa dag
In plaats van de koning, zet jij jezelf vandaag gewoon in het zonnetje. Deze dag staat even helemaal in het teken van ontspanning. Scheer je benen, scrub je lichaam, lak je nagels (misschien oranje om nog een beetje in de oranje-sfeer te blijven?), doe een maskertje op en zet een warme kop thee. Zó, jouw dag kan niet meer stuk. Soms is het goed om even een dag tot jezelf te komen. Jezelf af en toe verwennen kan dan ook echt geen kwaad.

via GIPHY

Bronnen: mydomaine.com, buzzfeed.com, odyssey.com | Beeld: iStock