Lifestyle

12 simpele en creatieve manieren om je kamer een andere look te geven

Kan jouw slaapkamer wel een make-over gebruiken? Of ben je een aantal spullen ontgroeid? Dan is het tijd om dingen te veranderen! Jammer genoeg heb je hier vaak wel tijd voor maar geen geld. Daarom heeft Girlscene een aantal simpele en creatieve manieren opgezocht hoe je met weinig geld je meubels kan pimpen. Verander je kamer in jouw paradijsje met deze goedkope tips.

1. Kruk
Heb jij een simpele houten kruk in je kamer staan die een kleurtje nodig heeft? Dan ga je natuurlijk gelijk aan de slag met verf. Maar gebruik ook muurstickers en behang.

2. Ladekast
Beplak een aantal van de lades aan de voorkant met gekleurde muurstickers of spiegelstickers. Het is mooi en maakt jouw kast helemaal uniek. Daarbij zijn de spiegels ook nog eens heel handig. 

3. Hanglamp
Heb jij een simpele papieren lamp aan je plafond hangen? Zo eentje van IKEA? Dan komt dat goed uit, want deze lampen zijn het perfecte model om zelf aan te passen. Zo span je er bijvoorbeeld een slinger met vlaggetjes omheen of verf het rijstpapier (met glitters!).

4. Wereldkaart
Natuurlijk hoef je niet per se stickers of behang te kopen om je kast, kruk of bureau op te fleuren. Of maak je eigen print met wereldkaarten uit oude Bosatlassen. Alles wat je daarvoor nodig hebt is een schaar en goede lijm. Laat jouw meubels shinen in een zelfgemaakt design. 

5. Andere mooie printen
De tip die we hierboven gaven geldt natuurlijk niet alleen voor wereldkaarten. Gebruik bijvoorbeeld je favoriete modetijdschrift. Alles is mogelijk!

6. Prikbord
Hang in plaats van een doorsnee prikbord een hoogpolig tapijt of een badmat aan de muur voor kaartjes en foto’s. Om het papier eraan te bevestigen heb je dan alleen knijpers nodig. Veel leuker en origineler dan die vervelende punaises.

7. Potjes, bakjes en mandjes
Wil jij je opbergdoosjes een beetje opfleuren? Koop dan verschillende kleuren garen en wikkel deze draden om de deksels heen. Elk stukje draad dat je om de deksel wikkelt maakt de cirkel dichter. Je gaat door tot je het hele rondje af is terwijl je elke keer een andere kleur gebruikt. 

8. Beauty opberger
Wordt jouw collectie aan beautyproducten alleen maar groter? Kunnen jouw spullen daarbij wel wat organisatie gebruiken? Word dan creatief en gebruik een oud kastje om hier verandering in te brengen. Je kunt van alles gebruiken om extra opbergruimte te creëren. Zelfs losse bakjes aan de zijkanten bevestigen is een handige manier om ruimte te maken.

9. Tafellamp
Pimp je witte (of lichtgekleurde) tafellamp door het te beschilderen. Knutsel erop los en plak uitgeknipte figuurtjes op de lamp. Ga voor een mooi patroon of maak er één grote emoticon van: alles is mogelijk.

10. Kasten
Fleur eens de binnenkant van de kast op. Zeker bij open kasten is dit een leuke twist. Het indelen van de kast is op deze manier veel leuker! Kleur bijvoorbeeld alle vakken bestemd voor kleren roze en alle vakken voor accessoires mintgroen.

11. Kratten
Je bent ze vast weleens tegengekomen: industriële kratten. Het is al een tijd een trend om deze houten kratten te gebruiken als fietsbak. Maar gebruik ze ook eens in huis als opberger in je kamer. Zet een groot krat bijvoorbeeld op de grond voor je schoenen. Of zet een krat op je bureau. Schruif er wat plankjes in en je hebt een prima boekenkast. 

12. Kussens
Heb je kussens in verschillende figuren en wil je weleens wat anders? Ga dan creatief aan de slag met naald en draad. Slechts een paar stukjes stof zijn genoeg om je kusse collectie een andere look te geven. 

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀