Fashion

Zó vind jij je de perfecte galajurk zonder stress

Het leukste gala ooit is al over weken en jij hebt nog steeds geen jurkje gevonden. De stress neemt elke dag weer wat toe. Wat als je geen jurkje vindt? En waar ben je eigenlijk naar op zoek?! Je wilt  sowieso verschijnen met de mooiste jurk van de avond, dus er is nog werk aan de winkel. Wij vertellen je hoe je dé perfecte galajurk zonder stress aan de haak kunt slaan.

Iedere vrouw die weleens op zoek is geweest naar een jurkje weet hoe lastig het kan zijn. Je wilt een jurkje dat er leuk uitziet, fijn zit en nog wel een beetje betaalbaar is. Geloof ons: dat is best een hele opgave. Maar het kopen van een jurkje hoeft niet stressvol te zijn als je je zoektocht op de juiste manier aanpakt. Je moet gewoon een beetje voorplanning hebben voordat je de kledingrekken aanvliegt.

♥ Bereid je voor
Je moet in ieder geval twee dingen in je hoofd hebben, namelijk: de kleur en het budget van je jurkje. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je opzoek gaat naar een zwart jurkje voor een maximaal bedrag van €50 en houd je daaraan. Mocht je uiteindelijk een jurkje vinden in een andere kleur die je veel leuker vindt, dan mag je best van je idee afwijken. Probeer je alleen wel aan je budget te houden, zodat je achteraf geen spijt krijgt als je veel meer hebt betaald.

♥ Sta open voor verandering
Je hebt waarschijnlijk een beetje het soort jurkje in gedachten waarnaar je op zoek bent. Het is juist goed om daar een beetje van af te wijken. Pak gewoon wat meer jurkjes en neem ze mee richting het pashokje. Heel vaak is het namelijk zo dat een jurkje er heel anders uitziet op een hanger dan wanneer hij daadwerkelijk wordt gedragen. Kom uit je comfortzone en durf jurkjes te pakken die je anders misschien nooit had gepakt. Je past ze alleen maar, niks hoeft direct te worden gekocht.

♥ Denk aan deze twee dingen
– Pasvorm: zorg ervoor dat de jurk aan alle kanten goed zit. De rits moet zonder moeite dicht kunnen en verder is het belangrijk dat de jurk goed aansluit. Je moet je comfortabel voelen in een jurk, dus als dat niet het geval is is het helaas niet de juiste jurk.

– Stof: de stof van je jurk is heel erg belangrijk. Een dunne stof biedt weinig steun, dus goedkope en losse stofjes kun je beter ontwijken. Daarnaast zijn er ook stoffen waar je sneller in zweet, namelijk synthetische stoffen. Je wilt natuurlijk niet helemaal bezweet op je gala verschijnen, dus daarom is het belangrijk om hier goed op te letten.

♥  Zorg ervoor dat je een doel hebt
Bedenk voor jezelf welke drie eigenschappen het beste bij je passen. Probeer daarna met die eigenschappen in je achterhoofd op zoek te gaan naar je jurkje. Die eigenschappen kunnen bijvoorbeeld zijn: grappig, stijlvol of stoer. Denk voordat je een jurkje aanschaft of je jurkje echt past bij al je eigenschappen en vereisten en haal daarna pas je pinpas door het apparaat. Het zou natuurlijk zonde zijn als je overhaaste beslissingen neemt.

Natuurlijk is het altijd verstandig om van te voren al wat inspiratie op te doen door online webshops te bekijken. Misschien hoef je namelijk niet eens de deur uit voor het kopen van je jurkje. Een nadeel aan online shoppen is alleen wel dat je nog niet kunt passen voordat je bestelt. Als het nog even duurt voordat je je jurkje nodig hebt is het wel een aanrader om online te beginnen met zoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Zalando, Asos of Boohoo.

Bronnen: seventeen.com, gurl.com, dress2party.com | Beeld: iStock