Fashion

Tips & Tricks voor online shoppen

Online shoppen: wie doet het niet? Het is niet alleen super leuk, maar ook handig vanuit je luie stoel! Makkelijk kun je de nieuwste collecties bekijken en je voorkomt dat je op zaterdag door de drukke winkelstraat hoeft te lopen. Maar, shop wel voorzichtig! In dit artikel geeft Girlscene je handig tips en tricks.

Je wil natuurlijk niet in de geldproblemen komen, volg daarom deze do's & don'ts:

Do’s:
 Zorg ervoor dat je niet in het rood kan staan. De regel geldt: geef geen geld uit dat je niet hebt.
Spreek een limietbedrag met jezelf af. Heb je nog een bedrag over aan het einde van de maand? Dit mag je dan besteden aan online shoppen.

Don’ts:
Aanmelden op nieuwsbrieven. Klinkt de zin: ‘Hé, een nieuw mailtje van –jouw favoriete webshop-, even kijken wat voor nieuwe dingen ze hebben', jou bekend voor? Door nieuwsbrieven word je gelokt naar de online shop. Daarom is het dus beter dat je ze niet meer ontvangt.

online winkelenLekker winkelen vanuit je bed :-) Bron: Tumblr
Bezoeken van fashionblogs. Hierdoor krijg je vaak een enorme drang om te kopen. Je ziet en wil de nieuwste items, maar of je ze ook echt gaat dragen?
Alleen winkelen. Het kan heerlijk zijn om alleen te winkelen, maar soms is het goed als iemand je op de vingers kan tikken.  

Je wil natuurlijk wel veilig online winkelen, maar hoe doe je dat?
 Is je computer goed beveiligd met een firewall?
Heeft de online shop een keurmerk (Thuiswinkel Waarborg/ Webshop keurmerk)?
Voor je een bestelling plaatst, moet je een account aanmaken.  Bedenk een sterk wachtwoord dat moeilijk te kraken is.
Begint het webadres tijdens het afrekenen met https:// dan is de online shop beveiligd. De ‘s’ staat namelijk voor secure. Het kan ook zijn dat je een hangslotje ziet, daardoor weet je ook dat het een veilige site is.
Na het betalen is het handig om de betaalpagina af te drukken.
Bewaar ook een kopie van iedere bestelling, de orderbevestiging en alle voorwaarden.

shoppen
Geen gesjouw meer met tassen. Bron: Tumblr

Als je jouw nieuwe aanwinsten wil afrekenen, krijg je de vraag hoe je wil betalen: met iDeal, creditcard of een acceptgiro. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze betalingsmogelijkheden?

Met iDeal (internetbankieren) betaal je voordat je je spullen in huis hebt. Een acceptgiro wordt meegestuurd met het pakket en maak je pas over als je de spullen in huis hebt. Een creditcard (kan je alleen afsluiten als je 18 jaar of ouder bent) is een soort lening. Je geeft dan de opdracht tot betalen, maar je betaalt het pas aan het eind van de maand of per termijn af.

Shop jij veilig online?

LOVE dit artikel
19 meiden hebben deze blog geloved