Lifestyle

5 tekenen dat je beste vriendin eigenlijk een neppe vriendin is

Het is geweldig om een beste vriendin te hebben. Je hebt altijd iemand die je 100% begrijpt en waarmee je de grootste lol kunt hebben. Daarnaast is ze ook altijd eerlijk tegen je. Heel fijn is dat, maar soms kunnen mensen een beetje doordraaien in hun eerlijkheid. Constant kritiek hebben en je naar beneden halen, dat hoort een beste vriendin namelijk niet te doen.

Jullie zijn al heel lang een onafscheidelijk duo. Het is altijd gezellig als jullie samen zijn en de vriendschap komt zeker van twee kanten. Eén blik is bij jullie al genoeg. Een vriendschap draait om geven en nemen. Zolang dat het geval is, voelt het goed tussen jullie. Maar wat als de vriendschap steeds meer van één kant begint te komen. Heb je dit dan wel door?

1. Ze heeft veel afgunst
Wanneer je haar vertelt dat je een nieuwe telefoon hebt gekregen voor je verjaardag, geeft ze niet echt de indruk dat ze enthousiast voor je is. Ze heeft het te druk met haar eigen leven en vindt het rot dat ze niet kan hebben wat jij hebt. Jaloezie is nooit goed voor een vriendschap.

2. Ze wil altijd beter zijn dan jij
Ze wil alles net iets beter in zijn en alles net iets beter voor elkaar hebben dan jij. Weer zo’n puntje van geen support. Je beste vriendin zou je genoeg moeten steunen en alles op de wereld moeten gunnen. Doet ze dat niet en zet ze haar eigen geluk altijd boven dat van jou? Dan moet je je afvragen of ze alles wel zo goed bedoelt.

3. Ze roddelt alleen maar
Iedere keer als jullie afspreken zit je beste vriendin weer vol verhalen over mensen. Die ene meid uit jullie klas? Die heeft afgelopen weekend weer met twee vier jongens gezoend. ‘Niet normaal toch?!’. Fijn dat je weer op de hoogte bent van de nieuwste roddels, maar waarom heeft je vriendin zo erg de behoefte om mensen in een slecht daglicht te zetten? Als ze zoveel nieuwtjes over anderen vertelt, denk je dan echt dat ze nooit een verhaal over jou de wereld in helpt?

4. Ze kan er niet mee omgaan als jij ergens anders over denkt
Alles is koek en ei wanneer je dezelfde mening deelt als je vriendin, maar er tegenin gaan? Nee, dat moet je echt niet doen. Ze kan geen begrip opbrengen voor de manier waarop jij ergens over denkt . Ze voelt zich zelfs beledigd, want hoezo is er wat mis met hoe zij erover denkt? Jullie zijn niet één persoon, maar twee individuen. Jullie hoeven het dus echt niet overal over eens te zijn en je hoort gewoon je mening te kunnen uiten. Zeker in de buurt van je beste vriendin.

5. Ze geeft je een schuldgevoel
Jullie zien elkaar de laatste tijd minder vaak dan eerst. Waar jullie elkaar voorheen minimaal 5 keer per week zagen, zien jullie elkaar nu ongeveer 3 keer per week. “Waarom spreken we nooit meer af” is wat ze je blijft vragen. Ondertussen kijkt ze naar hoe je een goed excuus probeert te zoeken, terwijl je je steeds schuldiger begint te voelen. Doe dat niet. Een vriendschap komt van twee kanten, dus het ligt echt niet helemaal aan jou als jullie elkaar minder zien.

Bronnen: lifehack.com, yourtango.com, thoughtcatalog.com | Beeld: iStock