Lifestyle

Hierdoor weet je dat je nog lang niet over je ex heen bent

Je vriendinnen vragen het je dagelijks en jij houdt voet bij stuk: je bent 100% over je ex heen. Geen twijfel over mogelijk. Een break-up is altijd lastig het is logisch als je blijft zitten met een gebroken hart en liefdesverdriet. Maar op een gegeven moment is het klaar. Je bent over hem heen en kunt ermee leven dat het uit is. Misschien denk je dat je dat punt bereikt hebt, maar is dat eigenlijk niet zo. Je gedrag kan namelijk het tegendeel bewijzen.

Alles in je kamer doet je aan hem denken. Die fotolijst waar nu een andere foto in zit, dat souvenirtje die jullie samen hebben gekocht op vakantie, dat ene liedje… Kortom: je krijgt hem niet uit je hoofd. Toch doe je er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. De spullen gooi je weg en je probeert zo min mogelijk aandacht aan hem te besteden. Op den duur gaat het steeds beter en heb je zelfs het gevoel dat je over hem heen bent. Maar is dat eigenlijk wel zo?

1. Je probeert hem jaloers te maken
Als je alles veel mooier over laat komen dan het daadwerkelijk is, ben je bezig met het opwekken van jaloezie. Als je een selfie maakt op Snapchat sla je zijn naam zeker niet over en in de stad weet je niet hoe snel je je met andere jongens moet omringen. Je probeert hem jaloers te maken. No way dat jij al over hem heen bent. Dus wees eerlijk tegen jezelf en probeer niet te doen alsof.

2. Je snakt teveel naar duidelijkheid
De reden van het beëindigen van een relatie is bij iedereen verschillend. De een gaat vreemd, de ander vindt de afstand te groot en in veel gevallen is de reden ook: ‘het voelt gewoon niet zo goed’. Maar daar neem jij geen genoegen mee. Nee, je blijft maar zoeken en vragen naar die reden waarom. Constant blijven vragen waar het fout is gegaan resulteert uiteindelijk alleen maar in frustratie, verdriet en pijn. Je blijft je ermee bezig houden, wat betekent dat je hem eigenlijk nog niet los hebt gelaten.

3. Je blijft hem stalken op social media
Wanneer je de tijd hebt om even zijn Instagram en Facebook te checken weet je niet hoe snel je je telefoon erbij moet pakken. Je baalt soms zelfs een beetje als je ziet dat hij leuke dingen doet. Hoe kun je je zo goed voelen?! Zijn social media kanalen checken helpt je uiteindelijk echt niet om over hem heen te kopen. Hoe lastig het ook is: de beste oplossing is om hem te ontvolgen.

4. Je stuurt sms’jes als je wat gedronken hebt
Over het algemeen worden we allemaal wat losser naar mate de alcohol in begint te werken. Voordat je het weet heb je je eerste ‘ik mis je’ appje al verstuurd. Je blijft aan hem denken en probeert doormiddel van berichtjes alsnog aandacht van hem te krijgen. Iets wat op dat moment een goed idee lijkt, maar geloof ons: de volgende ochtend krijg je hier spijt van.

5. Je vergelijkt iedereen met hem
Niemand met wie je in contact komt kan tippen aan je ex. Elke keer als je een beetje met iemand aan de praat raakt begin je diegene te vergelijken met je ex. Onthoud dat het niet zomaar uit is gegaan, want er was een reden voor. Probeer je ex dus gewoon uit je hoofd te zetten en geef een ander de kans.

Heb je weleens nagedacht over wat de reden kan zijn dat jij nog niet over je ex heen bent? In dit artikel staan de meest voorkomende redenen.

via GIPHY

 

Bronnen: cosmopolitan.com, refinery29.com, realsimple.com | Beeld: iStock