Oh nee! Mijn vriendje is vreemdgegaan

Lifestyle door Redactie

Er is geen twijfel over mogelijk: vreemdgaan is niet leuk. Je voelt je gekwetst en gebroken. Ben & Jerry's en een doos tissues liggen standaard naast je bed. Maar dan komt het punt dat je toch echt verder moet. Maak je het uit? Of geef je hem nog een kans? En hoe ga je dan verder? Hier zijn tips die je kunnen helpen.

Uiteraard kunnen we je niet vertellen wat je moet doen, maar we kunnen je wel een paar tips geven. Het is hartstikke stom, vervelend, kwetsend, respectloos, lullig, *#?%!, erg en gemeen als jouw vriendje vreemd is gegaan. Het is moeilijk om te beslissen of je hem terug zal nemen. Je moet er dus goed over nadenken!

vreemdgaan

- Stel jezelf een paar vragen
Ben je er klaar voor om hem te vergeven? Ben je er klaar voor om het vertrouwen opnieuw op te bouwen? Ben je nog steeds boos op hem? Doet hij moeite voor jou, zodat hij het verdient om jou weer terug te krijgen? Op deze manier kan het duidelijk worden wat jij wil en of je er ook klaar voor bent.

- Je hebt twee keuzes
Eigenlijk komt het neer op twee keuzes: blijf bij hem uit de buurt of laat het verleden achter je en focus je op de toekomst. De laatste keuze betekent niet dat hij er zomaar mee weg mag komen, het betekent alleen dat je bewust voor hem hebt gekozen, dus dat je hem ook (uiteindelijk) moet gaan vertrouwen. Wat je ook beslist, vertrouw op je gevoel. Het is logischer om je vriendje te vergeven als hij een keer een misstap heeft begaan, dan als hij voor langere periode met iemand anders is geweest. Toch blijft het altijd een gok.

vreemdgaan

Je hebt besloten om hem terug te nemen. Maar je wil het niet zomaar vergeten. Hoe pak je dat aan?

- Praat erover
Misschien wil je er niet over praten, maar het is toch belangrijk dat jullie het onderwerp aansnijden. Vertel hem hoe jij je hebt gevoeld en dat hij je heeft gekwetst. En dat hij het vooral niet nog een keer moet doen. Schaam je niet om te vertellen hoe hij je heeft laten voelen. Het is belangrijk dat hij inziet dat zijn acties ook consequenties hebben.

- Laat hem hard werken
Laat je vriendje weten dat hij veel zou moeten doen om jouw vertrouwen en vergeving te krijgen. Zijn gedrag is natuurlijk niet oké. Jij moet hard werken om er overheen te komen, maar hij zal ook de handen uit de mouwen moeten steken. Hij zal moeten laten zien dat hij net zo graag als jij wil dat de relatie werkt. Lieve woordjes zijn niet genoeg.

- Probeer het (een beetje) te vergeten
Nadat je met hem hebt gepraat, probeer het dan te vergeten. Het is super moeilijk om het los te laten, maar hoe meer je er aan denkt, hoe vervelender jij je gaat voelen. Natuurlijk moet je het niet helemaal vergeten, maar als je er de hele tijd aan denkt zal dat je alleen maar verdrietig maken.

- Ga er niet vanuit dat hij weer vreemd zal gaan
Het is waar dat sommige cheaters weer opnieuw de fout in gaan. Maar je hebt ervoor gekozen om met hem door te gaan, dus je zal hem wel moeten vertrouwen. Vertrouwen is een groot onderdeel van een relatie. Ga hem dus niet stalken of constant zijn telefoon checken.

vreemdgaan

Onthoud dat het veel tijd kost om er weer bovenop te komen. Maar als je deze jongen echt leuk vindt en het gevoel hebt dat de relatie het waard is, dan zal het wel moeten.

Is jouw vriendje weleens vreemdgegaan? Hoe ben jij daarmee omgegaan?

Bron: gurl, glamour

Door: Emma