Lifestyle

Onderzocht: 50% van de vrouwen knijpt met plezier de puist van hun lief uit

Filmpjes kijken van puistjes die uitgeknepen worden: het is voor veel vrouwen een quilty pleasure. Het is verschrikkelijk om zelf puistjes te hebben, maar al met al kunnen we er dus toch wel een klein beetje genot uit halen. De redactie van Ze.nl besloot uit te zoeken hoe het nou eigenlijk zit met vrouwen en hun uitknijp gewoontes. En de resultaten zijn shockerend!

Het onderwerp puistjes is erg populair onder jonge vrouwen. Er hebben namelijk ruim 2.800 Nederlandse vrouwen meegewerkt aan het onderzoek. Het eerste resultaat was al snel duidelijk: mocht er een puistje tevoorschijn komen, dan knijpt maar liefst 88% van de vrouwen hem per direct uit met haar vingers. 16% blijft wijs van het puistje af, 18% gebruikt een speciaal tangetje en 12% geeft de eer om hem uit te knijpen aan iemand anders.

Daarentegen vindt slechts 27% het geen probleem om een puistje bij vrienden, broers en zussen uit te knijpen. 70% van alle moeders geeft aan geen moeite te hebben met het uitknijpen van een puistje bij hun kind. En een puistje uitknijpen bij vriendlief? Ook dat vindt de helft van de Nederlandse vrouwen absoluut geen probleem. De meest favoriete plek voor het uitknijpen van puistjes is het gezicht. Daarna volgen de rug, nek en de oren. Over het algemeen vermijden ze liever billen en de schaamstreek.
Voorkomen is nog beter dan verhelpen, dus het is goed om te weten wat je juist wel en niet moet doen bij puisten. Wij hebben een artikel geschreven over de do’s en dont’s tegen puistjes.

Puistjes uitknijpen op YouTube
Dat we het soms leuk vinden om puistjes uit te knijpen mag duidelijk zijn, maar we vinden het zelfs interessant om te kijken naar puisten-video’s. Bijna 68% van de ondervraagden geeft toe weleens zo’n filmpje te kijken. 15% volgt zelf één of meerdere puisten-kanalen op Youtube en ongeveer een kwart zoekt de video’s zelf op.

Maar wat maakt het zo leuk om die video’s te bekijken? 21% geeft aan dat ze zich euforisch voelen wanneer ze een puistje uitgeknepen zien worden in een video. Favoriet zijn mee-eters, gevolgd door gele puistjes, cystes en ingegroeide haartjes. Maar er zijn ook vrouwen die niet zo’n groot fan zijn. 32% van de vrouwen is namelijk erg verbaasd en voelt juist walging omhoog komen in plaats van euforie.

Ben je benieuwd naar alle resultaten van het onderzoek? Klik dan snel op dit artikel.

Bron: ze.nl | Beeld: iStock