Lifestyle

10 redenen waarom je zus de allerbeste persoon uit het universum is

Het is altijd ontzettend leuk om dingen met vrienden te doen, maar die heb je niet altijd bij de hand. Tijdens kerst bijvoorbeeld vinden je ouders het fijner als je kerst viert met de familie. Gelukkig heb jij jouw eigen zus. Met haar kan je lachen, gek doen en alles bespreken. Het voelt als je beste vriendin. Houd jij ook zoveel van je zus? Om deze redenen is het gezellig om een zus te hebben.

1. Je hebt altijd een maatje bij je
Of je nou gaat wandelen met je familie of een dagje naar je opa gaat, je bent altijd samen met je zus. Wanneer je op een saai familiefeest bent heb je elkaar en roddel je over die achtertante met die punthakken.

2. Op familiefeestje is het nooit saai
Sommige familiefeestje kunnen nogal saai zijn, maar samen is het altijd gezelliger. Jij moet er niet aan denken om enigst kind te zijn en je altijd maar alleen te vermaken. Dat kun jij ook goed, maar met jouw zus is het altijd een feestje.

3. Blikken zeggen woorden
Jullie staan in een ruimte waar het enorm stinkt of er gebeurt iets grappigs, jullie blikken kruizen elkaar. Deze blikken zeggen genoeg. Je weet meteen dat je zus er hetzelfde over denkt.

4. Je verveelt je nooit thuis
Je vrienden kunnen niet afspreken en je beste vriendin is ook nog eens op vakantie. Gelukkig heb jij altijd nog je zus die op dat moment ook niks te doen heeft. Samen bedenken jullie de leukste dingen om te doen en de sfeer is altijd gezellig. Ook al hebben jullie een klein meningsverschil. De zussenband blijf altijd bestaan.

5. Je bespreekt alles met elkaar
Is je big sister in love of heeft ze ruzie met iemand? Jullie bespreken alles met elkaar en kunnen elkaar vertrouwen. Niks wordt doorverteld en je krijgt altijd het juiste advies. Tegelijkertijd wil jij ook alles van haar weten en zij van jou, omdat je heel veel om elkaar geeft.

Gezellig om zus te hebben6. Jullie komen altijd voor elkaar op
Is je vader of moeder boos op jou? Je zus staat bijna altijd aan jouw kant en probeert altijd redenen te verzinnen waarom jij gelijk hebt.

7. Samen hebben jullie herinneren voor het leven
Je kent geen leven zonder je zus en vanaf jongs af aan spelen jullie al met elkaar. Elk gesprek ging over barbies, buiten spelen, knutselen of kinderfilms. Tegenwoordig komen er andere onderwerpen aan bod, maar de jeugdherinneringen blijven je altijd bij. Ben jij de jongste in huis? Klik hier voor een artikel over dingen die jij sowieso herkent als jongste kind des huizes.

8. Jullie kennen elkaar door en door
Jij weet precies wanneer je zus zich niet goed voelt en wanneer ze behoefte heeft aan wat rust. Ook al zet ze een lach op of ook al probeert ze te doen alsof alles goed gaat, jij ziet en voelt het wanneer zij zich niet goed voelt.

9. Schaamte bestaat niet
Plassen met de deur open of samen in bad? Jullie schamen je nooit voor elkaar en dat is super fijn. Jij zingt en danst zo hard als je kan in haar kamer en ze vindt het doodnormaal. Wanneer ze jou irritant begint te vinden merk je dat snel genoeg.

10. De humor die jullie samen hebben begrijpt niemand
Wanneer jullie met z’n tweeën zijn hebben jullie precies dezelfde soort humor. Helemaal niemand snapt dit. Het is gewoon ontzettend grappig en dit zorgt vaak voor verbaasde blikken om jullie heen. Lachen ze ons nou uit of heb ik iets in mijn haar?

Beeld: iStock