Lifestyle

Om deze 10 redenen is de zomer zo geweldig

De zomer is begonnen en dat betekent s’ avonds laat wijntjes drinken, zomerjurkjes dragen, bruin worden en op vakantie gaan. Bovendien is het buiten langer licht en kan jij weer veel meer buiten doen. Wij hebben 10 redenen op een rijtje gezet waarom de zomer zo geweldig is. Hier droom jij bij weg en krijg je nog meer zin in dit heerlijke seizoen.

1. Jij loopt weer rond in rokjes en zomerjurkjes
De dagen zijn zonniger en warmer, dus dat betekent dat jij je zomerse kleding weer uit de kast kan trekken. Wat is er nou fijner dan rondparaderen in een fleurig jurkje! Vaak is zomerkleding ook goedkoper dan winterse truien en lange broeken. Zo koop jij veel meer kleding voor weinig.

2. De kans om een bruin kleurtje te krijgen is aanwezig
Van regelmatig in de zon zitten krijgen de meeste mensen een mooi bruin kleurtje. Je onzuiverheden verdwijnen het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Make-up staat beter, de kleur wit staat je ineens prachtig en je krijgt meer zelf vertrouwen wanneer je in bikini gaat.

3. Iedereen is vrolijker
Op de een of andere manier doet de zon zoveel voor mensen. Je wordt al vrolijk wakker door de zon, je krijgt meer energie en de zon maak het stofje endorfine aan wat weer zorgt voor blijdschap en geluk.

4. De dagen duren langer
’s Ochtends is het eerder licht en ’s avonds is het later donker. Dit zorgt ervoor dat de dagen langer lijken te duren en dat je dus laat in de avond nog lekker buiten kan zitten met cola en een tijdschrift. In de ochtend ben je eerder wakker waardoor je meer motivatie en energie krijgt om bijvoorbeeld te gaan wandelen of te gaan sporten. In de winter heb je toch sneller de neiging om later op te staan en langer in bed te blijven liggen.

5. Je hebt meer energie
Doordat de dagen langer lijken te duren en er veel zon is krijg jij ook veel meer energie dan in de winter. Je krijgt de motivatie om weer te beginnen met sporten voor een summerbody, je gaat gezonder eten en je spreekt vaker af met vrienden. Kortom de zomer is gewoon geweldig en wij hebben er nu al zin in.

6. Het festivalseizoen begint weer
In de zomer start het festival seizoen weer met festivals als Pinkpop, Lowlands, Parkpop en nog veel meer te gekke festivals. Jij staat op elk festival te genieten van de muziek, de mensen, de zon en natuurlijk het lekkere eten en de drankjes.

7. Zomervakantie
En het allerleukste aan de zomer is natuurlijk de welverdiende zomervakantie. Als je nog op school zit mag je gelukkig prijzen met 6 weken zomervakantie en wanneer je werkt meestal 2 of 3 weken. Dus zit je nog op school? Geniet dan nog even extra van deze vrije dagen. Nog geen plannen voor de vakantie? Klik hier voor een artikel met tropische bestemmingen die op je bucketlist moeten!

8. Een stranddagje in het weekend
Niks is gezelliger dan in een vrij weekend een dagje naar de zee te plannen. Gooi de handdoeken, badkleding, strandbal, eten en niet te vergeten zonnebrand achterin de auto en rijden maar. Nieuwe Instagramfoto’s gegarandeerd!

9. Gezellig buiten eten 
Het is warmer buiten, dus jij kan eindelijk weer buiten in het zonnetje eten. Gezellig BBQ’en met de familie of een verjaardag van iemand die buiten wordt gevierd. Vaak is het in de ochtend ook al lekker warm, dus kan je ook ontbijten in je tuin.

10. Die zonnebrillenverzameling komt weer goed van pas
Die verzameling van zonnebrillen die het hele jaar onnozel in de kast hebben gelegen mogen er weer uitgehaald worden. Jij gebruikt ze niet eens zozeer als bescherming voor je ogen maar vooral als toevoeging aan je outfit.

Beeld: iStock