Travel

7 waanzinnige tropische droomeilanden die op je bucketlist moeten

De zomervakantie is al lang en breed achter de rug en nu komen we op dat moment dat we weer gaan piekeren over komende zomer. Wordt het een treinreis door Europa, twee weken op de camping in Spanje of toch nog een keertje losgaan in Mallorca? Wat dacht je ervan om voor de verandering een keer een bounty eiland te bezoeken? Om je een handje te helpen hebben wij voor jou de meest betoverende eilanden uitgezocht. 
 

Bora Bora
Dit vulkanische eiland is omringd door een prachtige zee. Bora Bora ligt in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika en vormt samen met een groep eilanden Frans-Polynesië. Dit eiland hoort bij Frankrijk dus er wordt Frans gesproken in dit paradijs. Genoeg redenen om alvast een paar Franse zinnetjes erin te stampen. Dit eiland is adembenemend en één foto zegt genoeg. 

 

Koh Phi Phi
Dit eiland hoort bij Thailand en is betoverend mooi. Het eiland is aan de kleine kant, maar toch is er genoeg te doen. Er zijn prachtige uitzichtpunten, je kunt yogales volgen op het strand of de onderwaterwereld ontdekken. Het is indrukwekkend hoe mooi de stranden zijn en hoe helder het water is. 

 

Perhentian eiland
Dit eiland hoort bij Maleisië en staat bekend om exotische stranden. Perhentian valt onder een eilandgroep die vooral uit twee grote eilanden bestaat. Veel reizigers bezoeken daarom ook beide eilanden om de sfeer te proeven. Slapen in strandhutjes met uizicht op zee met felblauw water. Dat klinkt toch als een droom waarin je terechtkomt? 

 

San Blas eilanden
San Blas hoort bij Panama en bestaat uit ruim 350 eilanden voor de Caribische kust. Loop de hele dag in bikini en geniet van de palmbomen, stranden en de typische cultuur. De beste manier om dit eiland te verkennen, is om een schipper te zoeken die je alle verborgen plekjes laat zien. 

 

Zanzibar
Dit eiland hoort bij Tanzania en ligt aan de oostkust van Afrika. Specerijen zijn belangrijk voor de inwoners van dit eiland. Het heeft hagelwitte stranden en ligt aan de prachtige Indische Oceaan. Veel vakantiegangers ontdekken jaarlijks dit eiland. 

 

Galapagos
Dit eiland hoort bij Ecuador en hier vind je reuzenschildpadden, zeehonden, flamingo's, pinguïns en nog veel meer dieren die je altijd al wil zien. Daarnaast zijn er prachtige plekken om te duiken en vulkanen te zien. Als je een keer op vakantie gaat naar Ecuador, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Galapagos. 

 

Raja Ampat
Op dit eiland vind je 1300 verschillende vissoorten. Als je hier kopje onder gaat is het één groot aquarium. Ook is er genoeg jungle als je van avontuur houdt en de traditionele bevolking is ook prachtig om te zien. 

Beeld: iStock | Bron: azie-expert.nl, bora-bora-eilanden.nl, wearetravellers.nl, vakantiediscounter.nl, 27vakantiedagen.nl

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved