Lifestyle

6 manieren om het beste uit online dating te halen

Swipe naar links, swipe naar rechts en soms zelfs een Superlike: jij Tindert heel wat af. Toch heeft maar 5% van de mensen op een online dating app de ware liefde daar gevonden. Zit jouw prince charming gewoon niet op Tinder of doe jij écht iets fout? Tinder is grappig, maar als je er echt iets uit wilt halen moet jij je best doen. Wij hebben zes manieren gevonden waarmee jij het beste uit online dating haalt. 

1. Focus je op één app
Het is beter om je op één app te focussen, dan op vijf apps tegelijkertijd. Kies er eentje die het beste bij jou past en die je het fijnst vindt. Er zijn ontelbaar veel dating apps, de keuze is reuze. Tinder heeft bijvoorbeeld by far de meeste gebruikers en je praat er alleen met mensen die jou óók leuk vinden. Daarentegen is Tinder wel heel erg gericht op uiterlijk, dit moet maar net jouw ding zijn. Happn matcht jou aan mensen waar je die dag langs bent gelopen, dan heb je meteen een goede gespreksstarter 😉

2. Kwaliteit over kwantiteit
Het is een heerlijk gevoel wanneer er vijf Tindermatches tegen jou praten, maar jij moet daardoor ook jouw aandacht verdelen. Zie het zo: als je in het echt rondscharrelt met vijf jongens tegelijk vind je ook jouw ware liefde niet. Kies één jongen (of hoogstens twee) die jij het leukst vindt en zoek daar meer contact mee. Van praatjes over koetjes en kalfjes is nog nooit een relatie ontstaan. Eén oprechte jongen is beter dan vijf saaie praatjes die op niets uitlopen.
3. Raak niet meteen gehecht
Zeker als je een tijdje manloos door het leven bent gegaan is enig contact met het mannelijke geslacht een big thing. We snappen dit, maar neem het online daten met een korreltje zout. Dat jullie een paar dagen chatten betekent niet dat hij je vriendje is, hij is je (nog) niets verschuldigd. Naarmate jullie langer praten kijk je waar het heen gaat. Tot die tijd is het verstandig om de verwachtingen en de ‘wat als…?’ gedachten te beperken. Dit voorkomt een de teleurstelling als hij zijn hart verliest aan de zoveelste andere Tindermatch…

4. Wees jezelf
Omdat jij je achter een beeldscherm verschuilt is het makkelijk je anders voor te doen dan je bent. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf, dit is waar hij uiteindelijk voor valt. Je hoeft niet te doen alsof je dezelfde interesses hebt als hij. Doe niet alsof je onderwaterhockey heel interessant vindt, terwijl je eigenlijk geen idee hebt wat dit is. Het is juist leuk dat jullie verschillend zijn, dan heb je elkaar tenminste wat te vertellen.

5. Keep your standards, girl
Dat je op een datingsapp zit betekent niet dat je zo wanhopig bent dat je al jouw normen en waarden laat vallen. Die jongens hebben niet het recht om jou op een respectloze manier aan te spreken, ook niet als ze ontzettend knap zijn. Helaas komen er veel jongens naar apps als Tinder voor maar één ding: seks. Als je merkt dat dit het geval is, laat hem dan meteen gaan. En o ja, jongens die het gesprek beginnen met een seksistische openingszin verdienen niet eens een berichtje terug.

6. Verplaats naar real life
De dating app is een handige manier om met elkaar in contact te komen, maar niet de beste manier van contact. Als jullie leuke gesprekken hebben probeer het contact dan zo snel mogelijk te verplaatsen naar het echte leven. Spreek een keer iets af, dit is de enige manier om erachter te komen of er écht een klik is tussen jullie twee. Als het alleen bij online praten blijft zal het contact uiteindelijk doodbloeden, steek hier een stokje voor.

Bron: cosmopolitan.com, pewresearch.org, | Beeld: iStock

Must reads 👀