Lifestyle

Met deze tips heb je gegarandeerd een match op Tinder

Naar links swipen, of toch naar rechts voor een match? De prins of prinses op het witte paard vinden we tegenwoordig niet meer spontaan in de kroeg, maar op de telefoon. Tinder is hiervoor dé perfecte app. Jij kunt wel intensief naar rechts swipen, maar hoe zorg je dat de ander dat óók doet? Nou, zo! Het begint allemaal met de juiste foto…

Zoek jij naar de liefde van je leven op Tinder? Dan is het belangrijk dat je kiest voor de juiste profielfoto. Met slechts één foto neemt Tinderend Nederland geen genoegen. We zijn namelijk bang dat dit een ‘toevalstreffer’ is. Ook een selfie in de sportschool is geen succes, net als groepsfoto’s (wie is nou wie?!). Maar wat moet je dan juist wél doen?

Foto’s
Volgens onderzoekers uit Iowa moet je vooral lekker normaal doen op Tinder. Plaats dus niet alleen selfies (#nofilter, geloof je het zelf?) waar je drie uur over hebt gedaan, maar ook foto’s die wat spontaner zijn. Dit geeft een representatief beeld van jou als persoon. Mensen zoeken namelijk niet naar een supermodel via Tinder, maar naar iemand die er vertrouwelijk uitziet. Zorg er daarom ook altijd voor dat je foto’s en Facebook profiel up-to-date zijn. Tinder is namelijk gekoppeld aan Facebook en, nieuwsgierig als we zijn, nemen we vaak ook een kijkje op dit profiel. Wanneer je op Tinder enkel knappe foto’s van jezelf plaatst kan je via Facebook weleens door de mand vallen als daar je meest oncharmante Snapchat selfies staan…


Ook op Tinder zelf kun je al een paar foto’s bekijken van iemands Facebook profiel. Wil je niet dat dit die gekke dronken foto is uit Mallorca? Dan kun je deze via het hoofdmenu beheren. Ga via het hoofdmenu naar het bewerken van je profiel. Je hebt nu de optie om foto’s te selecteren die je via Facebook hebt gedeeld, maar ook de optie om deze foto’s te verwijderen. Gebruik deze optie om een beter (maar realistisch!) beeld van jezelf te schetsen.

Interesses en gemeenschappelijke vrienden
Met Facebook kun je nog veel meer. Je hobby’s en interesses zijn namelijk ook te zien op Tinder. Vul deze dus altijd in via Facebook en zet ze op openbaar. Nu kan je match op Tinder zien of jullie interesses overeenkomen. Het werkt hetzelfde voor pagina’s die je leuk vindt. Gedeelde likes worden namelijk getoond net als de vrienden die je samen deelt.

Instellingen
Heel leuk om een Tinder match te hebben met iemand in Groningen, maar als jij in Maastricht woont is de kans klein dat er daadwerkelijk een date komt. Stel daarom je instellingen goed in op je profiel. Je kunt aangeven in welk geslacht je geïnteresseerd bent, welke leeftijd en de kilometerstraal.

Matches
Yes, je hebt matches! Wat nu? Zorg dat je altijd jezelf blijft, wat er ook gebeurt. Tinderen is leuk, maar er zijn ook heel veel mensen die er misbruik van maken. Als jij 100% voor de liefde gaat dan moet je weten dat je ook veel rare berichtjes kunt verwachten. Blijf daarom lekker jezelf en chat met mensen die je écht interessant vinden. Merk je dat het serieuzer wordt tussen jullie dan kun je natuurlijk altijd verder chatten via Facebook of WhatsApp. Happy chatting!

Ps: Wij willen wel een uitnodigen voor de bruiloft…. 😉

Must reads 👀