Beauty

Last van vettig haar? Op deze manier verminder je het

Je staat op het punt om lekker onder de wol te kruipen, maar dan ineens schiet het je weer te binnen: als je vanavond niet je haar wast, moet je het morgenvroeg doen… De dag door gaan die ontzettende vette coupe wordt het namelijk echt niet. Hmm struggles. Of je zet de wekker eerder en doet het morgenvroeg, of je wast nu nog je haar. Hoe geweldig zou het zijn als je haar niet zo snel meer vet werd? Op deze manier kun je je haar trainen!

Iemand heeft sowieso weleens tegen je gezegd dat het slecht is om elke dag je haar te wassen. Ze zeggen dat het daardoor juist eerder vet wordt, maar is dat ook zo? Nee, volgens veel experts is dat helemaal geen probleem. Het is oké om elke dag je haar te wassen, maar dan is het wel van belang om de juiste shampoo te gebruiken. Shampoo voor elke dag dus.

Deze shampoo moet je gaan gebruiken
Als je je haar wast verwijder je natuurlijke oliën zoals talg. Dat betekent wel dat je talgklieren meer gaan produceren, waardoor het haar weer sneller vettig wordt. Gebruik daarom shampoo die geen SLS en parabenen bevat, maar wel ph-gebalanceerd is.

Ph-gebalanceerde shampoo helpt om de productie van talg te beheersen. Shampoos met daarin een hoge dosis ph stimuleren daarentegen de talgproductie. Dit zijn bijvoorbeeld anti-roos shampoos.

Bouw het wassen van je haar af
Je kunt het wassen van je haar afbouwen door het in plaats van elke dag, om de dag te doen. In het begin zul je merken dat je haar nog wel vettig wordt, maar dat komt doordat je haar en ook je hoofdhuid moet wennen aan deze verandering. De klieren op je hoofd moeten namelijk net zoals jij hun routine aanpassen. Na verloop van tijd zullen ze minder talg gaan produceren.

Wanneer je conditioner moet gebruiken
Conditioner is vooral bestemd voor mensen die hun haar chemisch behandelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het verven van je haar, door het gebruiken van stylingsproducten en door zwemmen in chloorwater. Voor wie dat soort dingen niet doet is één keer per week wassen met conditioner eigenlijk al genoeg. Als je conditioner aanbrengt, doe dit dan aan het uiteinde van je haar en niet bovenin. Als je dat doet wordt het namelijk ook een stuk sneller vet. Er zijn trouwens veel dingen die je nog niet weet over conditioner. Benieuwd? Wij hebben er een artikel over geschreven.

Tijdelijke oplossing bij vet haar
Heb je heel vet haar en echt geen tijd om je haar te wassen? Dan is droogshampoo een goede tijdelijke oplossing. In een spuitbus droogshampoo zit een soort van poeder die het vettige in je haar absorbeert. Hierdoor lijkt je haar minder vet of zelfs net gewassen, maar onthoud wel dat dit een tijdelijke oplossing is. Je kunt het wassen van je haar niet helemaal uit je leven verbannen. 

Bronnen: mens-en-gezondheid.nl, mamamia.com | Beeld: iStock

 

Lees ook: Kapperskorting kortingscode: 10% korting op je hele bestelling