Beauty

9 dingen die je moet weten over conditioner

Conditioner is zo'n typisch love it or hate it-product. Sommige meiden zweren erbij, terwijl andere meiden met een grote boog om het conditioner schap in de drogisterij heenlopen. Maar als je weet hoe je conditioner op de juiste manier gebruikt weten we zeker dat je dit product kunt waarderen! Daarom deelt Girlscene 9 dingen die je over conditioner moet weten.

Dagelijks gebruiken
Wist je dat je conditioner dagelijks kunt gebruiken? Je hoeft het dus niet alleen na shampoo aan te brengen. De truc om zacht en gezond uitziend haar te krijgen, is door regelmatig conditioner in de puntjes van je haar aan te brengen. Doe een klein beetje in het haar, spoel uit en geniet van zachter haar.

Conditioner kiezen
Het is niet zo gek dat een conditioner niet goed voor je werkt als je de verkeerde variant kiest. Wie fijn haar heeft kan namelijk beter een lichte conditioner kiezen, terwijl de deep condition variant beter is voor droog haar. Lees altijd even de verpakking van de conditioner om te kijken of het voor jouw haartype geschikt is. Dat staat meestal op de voorkant van de fles.

Lengte tot punt
De beste manier om conditioner aan te brengen is voor velen om vanaf het midden van het haar tot de punten te werken. Het gaat er namelijk niet alleen om welke conditioner je kiest, maar ook hoe je het gebruikt. Als je het op de haaraanzet gebruikt is de kans op vet en slap haar namelijk groot. Bovendien heeft de onderste helft van het haar meer verzorging nodig dan de bovenkant. Begin dus ongeveer op oorhoogte en werk vervolgens naar beneden (of andersom).

Laat conditioner zitten
Bij de kapper spoelen ze conditioner vaak uit terwijl het er net in zit en dat is zonde. Zo krijg je niet veel mee van de voordelen van conditioner. Lees dus liever eerst even de verpakking als je zelf onder de douche staat zodat je weet hoe lang je jouw conditioner het best kunt laten zitten. Een minimum van twee tot drie minuten is goed, maar je kunt het ook iets langer laten zitten en ondertussen je benen scheren en je lichaam wassen.

Gebruik een masker
Wie droger haar heeft kunnen we aanbevelen om eens per week een masker in het haar aan te brengen. Zeker als je langer haar hebt kan jouw coupe die extra verzorging wel gebruiken! Je haar ziet er na een masker glanzender uit en bovendien valt het ook beter door de verzorgende ingrediënten. Beschadigd haar ziet er niet langer beschadigd uit en pluizende plukken zijn verleden tijd.

Aanbrengen op semi-nat haar
Nog een belangrijk weetje: breng conditioner altijd aan op semi-nat haar. Als je net je haar met shampoo hebt gewassen zijn je lokken doordrenkt, waardoor het voor de conditioner moeilijker is om in te trekken. Knijp dus liever eerst even in je haar zodat het overtollige water op de grond valt. 

Leave-in conditioner
Wie geen fan is van conditioner, maar wel graag zacht haar wil kan een leave-in conditioner proberen. Dit is een lichte conditioner in sprayvorm die je niet hoeft uit te spoelen. Het is een ideaal product om je haar even extra verzorging te geven zonder dat je onder de douche hoeft te stappen. Daarom is het ook een fijn product voor meiden met krullend haar die een quick fix nodig hebben voor hun drogere lokken.

Kam door
Ben jij iemand die altijd, maar dan ook echt al-tijd, klitten in haar haren heeft? Dan mag je 1. niet zonder conditioner leven en 2. niet vergeten om je haren door te kammen wanneer de conditioner intrekt. Let op dat je alleen je haar kamt met een echte kam – dus geen borstel – die wijde tanden heeft. Een kam met wijde tanden trekt namelijk niet aan het haar waardoor de kans op afbrekend haar het kleinst is. 

Treatment
Je kunt conditioner (of zelfs olie) als treatment gebruiken voordat je je haar gaat wassen met shampoo. Breng een royale hoeveelheid aan over het hele haar en kam het goed door. Doe vervolgens je haar onder een badmuts en föhn het een paar minuten zodat de conditioner nog beter z'n werk doet. Stap vervolgens onder de douche om het uit te spoelen en je haren te wassen. Wedden dat je haar er daarna fantastisch uitziet?

Hoe gebruik jij conditioner? Welk merk is jouw favoriet?

Bron, bron, bron