Lifestyle

5 dingen om in gedachten te houden als je het single leven zat bent

Het single leven heeft zo zijn voordelen (lees: flirten met wie je maar wil, in het midden van het bed slapen en nooit je eten delen), toch word je dit na een tijdje zat. Is er dan niemand die bij jou past? Helemaal als jouw vriendinnen allemaal een vriendje hebben denk jij dat je als eenzaam kattenvrouwtje eindigt, maar niets is minder waar! De volgende dingen moet jij je even herinneren als je denkt dat je voor eeuwig alleen blijft.

1. Je bent niet de enige
Al lijkt het soms alsof de hele wereld getrouwd is: dat is niet zo. Er zijn nog steeds genoeg single mannen, dus waar wacht je nog op? Ongeveer 45% van de mensen is single, dat is wel bijna de helft van de mensen. Jouw excuus ‘Hij heeft vast al een relatie’ gaat dus niet meer op. Er is nog genoeg keuze, geef de hoop niet op.

2. Er is niets mis met jou
Wij vrouwen zijn nu eenmaal snel onzeker, helemaal wanneer het in de liefde allemaal mislukt. Het is niet zo dat jij iets fout doet, je hebt gewoon de ware nog niet gevonden. Je hoeft jezelf niet te veranderen om aan een vriend te komen. Wij kunnen je nu al vertellen dat dit niet de manier is, meestal kom je de ware tegen als er niet naar opzoek bent. Ons advies is: maak een feestje van het leven, dan bots je vanzelf tegen jouw prins op het witte paard.
3. Het leven is geen race
Onthoud dat het leven geen wedstrijdje is. Dat jouw bff een vriendje heeft betekent niet dat jij dat ook moet. Focus op hetgeen wat in jouw leven belangrijk is en laat je niet opjagen door anderen. Heb je het gevoel dat je achterloopt? Bedenk dan dat er geen planning is voor hoe het leven moet verlopen. De een is wat sneller dan de ander, dat is helemaal niet erg. Jij hebt nog van alles in het vooruitzicht en dat is best een geruststellend idee, toch?

4. Een relatie maakt niet gelukkig
Een relatie heb je om jouw geluk te delen, niet om geluk te vinden. Als jij niet lekker in je vel zit betekent het niet dat een relatie dit oplost. Natuurlijk kan een vriendje je blij maken, maar hij is niet de enige reden. Zorg dat je gelukkig bent in je eentje voordat je besluit jouw leven met iemand te delen.

5. Het single leven heeft zoveel voordelen
Het single leven heeft ontelbaar veel voordelen, geniet hiervan. Je hebt ontzettend veel vrijheid en hoeft met niemand rekening te houden. Je hoeft nooit jouw eten te delen, die pizza eet je lekker zelf op. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt en met wie je maar wilt. Je flirt erop los tijdens het uitgaan, dat maakt de avond een stuk leuker. Je bepaalt zelf wat je doet met kerst en waar je naartoe gaat op vakantie. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, genoeg voordelen dus.

Maak je niet zo druk over jouw single bestaan, het komt allemaal goed. Geniet nog maar even van je vrijheid, want voor je het weet staat jouw prince charming voor de deur…

Bron: yourtango.com, ad.nl | Beeld: iStock