Lifestyle

5 originele last minute carnavalskleding ideeën

Vanaf 11 februari is half Nederland weer in de ban van het leukste feest van het jaar: carnaval. Ga jij dit jaar ook feest vieren, maar heb je nog geen outfit? Geen paniek: wij geven je 5 super originele carnavalskleding ideeën zodat jij binnen no time hossend naar de tent kan. Alaaf!

Carnavalskleding idee 1: Bratz Doll
Ken jij nog Bratz Dolls? Je weet wel, die poppen waar we vroeger uren mee konden spelen? Bratz zijn perfect als uitganspunt voor carnavalskleding. De look is ideaal wanneer je niet zo gek bent op typische carnavalskleding en niet veel tijd of geld hebt. Alles wat je nodig hebt voor deze look is een toffe outfit, leuke accessoires, make-up en eventueel een pruik. Klinkt als de ideale last minute carnavalskleding look, of niet? Trek de outfit aan en spice it up met een paar echte Bratz accessoires zoals een handtas, zonnebril en grote oorbellen. Je carnavalskleding is past écht compleet door je make-up ook als een echte Bratz te doen. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan een tutorial hieronder.

Carnavalskleding idee 2: Kwal
Zoek jij nog naar leuke carnavalskleding en ben je een beetje creatief? Ga dit jaar dan feest vieren als kwal. Voor dit kostuum heb je alleen een paraplu (het liefst een doorzichtige) wat crêpepapier en papier nodig. Je outfit is niet belangrijk, het gaat allemaal om de accessoires bij deze carnavalskleding. Knip eerst twee cirkels uit het papier voor de ogen. Maak deze vast aan de paraplu. Maak vervolgens stroken van het crêpepapier en bevestig deze aan de paraplu. Je kan zelf kiezen welke kleuren je hiervoor gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor roze en paars, of juist blauw en wit. Hierna is je carnavalskleding af en zou het er ongeveer zo uit moeten zien als in deze video.

Carnavalskleding idee 3: Jelly Bean
Met deze variant op carnavalskleding zie jij er uit om op te eten… 😉 De outfit zelf kost iets meer tijd, maar is alsnog super easy om te maken voor carnaval. Voor deze outfit heb je kleine (gekleurde) ballonnen nodig en een plastic (doorzichtige) vuilniszak. Het is vooral leuk als je verschillende kleuren ballonnen gebruikt, deze worden namelijk de snoepjes van je carnavalskleding. Blaas deze op, maar zorg dat ze niet te groot worden en een beetje langwerpig blijven. Maak nu van de vuilniszak een jurkje (zie video) en stop de ballonnen in het jurkje. Wil jij je carnavalskleding écht afmaken? Print dan het logo uit van Jelly Bean en speld deze op het jurkje. Ook kun je er nog voor kiezen om je outfit op te pimpen met gezellige kleurtjes in je haar of bijvoorbeeld gekleurde beenwarmers.

Carnavalskleding idee 4: Popcorn
Deze outfit is super leuk als carnavalskleding en mega makkelijk om te maken. Je hebt nodig: een gekleurd kokerrokje (het liefst rood), papier een wit shirt en een gele stift. Maak als eerste gele vlekken op het papier met de stift. Maak nu proppen van het papier, dit wordt de popcorn voor op je carnavalskleding. De popcorn maak je vast op het shirt met een speciale lijm of een veiligheidsspelt. Als je meer tijd hebt kun je ze er eventueel ook op naaien. Je carnavalskleding is nu bijna klaar, je hoeft alleen alles aan te trekken en jij bent ready to go! In deze video zie je de popcorn outfit en nog meer carnavalskleding.

Carnavalskleding 5: Cactus
Ben jij een beetje prikkelbaar? Dan is dit idee perfect voor jou: ga als cactus. Super makkelijk om te fixen, want je hebt alleen een jurkje nodig en wasknijpers. Trek je jurkje aan en plaatst de wasknijpers op je carnavalskleding. Let wel op: met deze outfit gaat zitten een beetje moeilijk. 😉 Maak je carnavalskleding af door je haar in een hoge knot te doen en satéstokjes in je haar te stoppen. Eventueel kun je ook nog een bloemetje in je haar doen zoals bij een echte cactus.

Je hebt nu een flinke dosis inspiratie voor carnavalskleding. Ben je benieuwd naar de leukste steden om carnaval 2018 te vieren? Bekijk dan dit artikel.

Beeld: iStock