Lifestyle

Deze 7 dingen moet je nooit via Whatsapp vertellen aan je vriendin


“OMG, dit moet je zien! Deze foto kan echt niet!”. Een appje sturen is natuurlijk hartstikke handig, maar soms is het verstandiger om iets in het echt te vertellen. Niet iedere boodschap is bedoeld voor een vlug berichtje. Iets in het echt vertellen maakt alles net wat persoonlijker, toch? In dit artikel vind je dingen waar je echt even de tijd voor moet nemen.

1. Ik moet je een geheim vertellen
Berichtjes die je via je telefoon verstuurt zijn bedoeld voor kleine beetjes informatie. Geheimen kun je beter onder het genot van een kopje koffie doen, en dus in real life. Een geheim is niet zomaar iets, dus om het tussen neus en lippen door te vertellen via Whatsapp is een beetje onpersoonlijk. En stel jullie krijgen flinke ruzie – wat als het goed is amper gebeurt want jullie zijn beste vriendinnen – dan wil je toch ook niet dat jouw geheim in haar filmrol staat?

via GIPHY


2. Ik moet ons afspraakje afzeggen
Stiekem maken we ons hier bijna allemaal wel schuldig aan. Het is heel erg makkelijk om even snel een berichtje te sturen als je plannen gewijzigd zijn en je een afspraak af moet zeggen. Maar of het ook netjes is? Dat zeker niet. Het wordt ook een stuk moeilijker om plannen af te zeggen in het echt, maar het lijkt niet alsof je jezelf het er makkelijk van af maakt.

via GIPHY


3. Wow, er is zoiets vreemds gebeurd… Maar het is een heel lang verhaal
Niks is irritanter dan beginnen met een verhaal, en hem vervolgens niet afmaken omdat het te veel typwerk is. Daarbij komt kijken dat als je alles dan wel stuurt, je vriendin ongeveer 60 berichten binnenkrijgt. Het is nou eenmaal makkelijker om zin na zin te sturen in plaats van één heel lang boekwerk. Bel gewoon even, of vertel het verhaal in het echt.

via GIPHY


4. Ik heb slecht nieuws
Het is logisch dat je slecht nieuws zo snel mogelijk wilt delen, maar een appje sturen is echt een no go. Je kunt wel een appje sturen met het bericht dat je slecht nieuws hebt, maar doe dat dan als voorbereiding op het telefoontje dat zo gaat komen. Als je waarschuwt voordat je slecht nieuws gaat delen, kan je vriendin zich er ook op voorbereiden.


5. Ik ben zo boos op je
Emotie en sarcasme zijn niet over te brengen via een Whatsappje. Als je ruzie hebt met je bff, vecht die ruzie dan ook absoluut niet uit via de telefoon. Berichten kunnen verkeerd overkomen, en zo wordt je ruzie waarschijnlijk nog veel groter dan nodig. Stuur een appje en zeg dat je niet verder in discussie gaat, maar direct op je fiets stapt om het erover te hebben. Wij hebben een artikel geschreven over hoe je ruzie met je bff het beste op kunt lossen.

via GIPHY


6. Heb je gehoord van…?
Als je een nieuwtje hebt, wil je dat het liefst gelijk delen. Maar denk twee keer na voordat je een berichtje typt en verstuurt. Je weet nooit of je vriendin alleen is, en of er misschien iemand meekijkt op haar telefoon. Als je echt niet zou willen dat iemand meeleest, moet je even voor jezelf bedenken of je het dan wel echt wilt delen. Moet je beste vriendin dit ook weten? Of kun je er alleen maar door in de problemen komen als mensen weten dat jij dit nieuwtje de wereld in hebt geholpen?

via GIPHY


7. Gefeliciteerd!
Als je je een appje stuurt met de tekst ‘Gefeliciteerd!’, komt dat niet echt over alsof het je veel interesseert. Het is wel lief dat je even aan haar denkt, maar waarschijnlijk komt dit door de melding op Facebook. Als je geen tijd hebt om je vriendin in real life te feliciteren, dan kun je altijd nog een spraakmemo maken of een kaartje sturen via de post. Misschien een beetje oldskool, maar blijft altijd leuk om te krijgen!

via GIPHY

Bronnen: realsimple | beeld: iStock