Lifestyle

Deze 10 dingen herken jij als jij ooit vakkenvuller bent geweest

Het leven van een vakkenvuller is erg gezellig. Vooral met collega’s, maar het werk heeft ook een keerzijde. Vakkenvullen is namelijk enorm zwaar en er zijn soms irritante klanten die allemaal dingen aan je vragen. Ben jij benieuwd welke herkenbare dingen alle vakkenvullers weleens meemaken? Lees dan snel verder.

1. FIFO vullen
First in, First out. Dit is voor de vakkenvullers het begrip op een werkdag. Dit begrip was ook het eerste wat je vertelde aan een guppie van 14 die je moest inwerken.

2. Wondjes overal
Je mocht de dozen nooit openmaken met een mesje, maar je moest het altijd proberen open te scheuren met je vingers. Je kreeg thuis en op school altijd verschillende vragen naar je hoofd toe geslingerd, omdat je zoveel verschillende soorten wondjes had. Ze zaten vooral op je onderarmen. Je nagels lang laten groeien had ook geen zin, want na het scheuren van een aantal dozen had je al weer tien korte stompjes.

3. Klanten die vragen stellen
Mag ik jou misschien wat vragen? Uhm, ja hoor *lacht heel nep*. Waar liggen de krentenbollen? MEEN JIJ DIT NOU? Ik ben hartstikke druk, zit helemaal in de flow en jij vraagt mij waar krentenbollen liggen?

4. Elke werkdag dezelfde achtergrondmuziek
Je herkent het vast wel: elke werkdag kwam dezelfde afspeellijst voorbij. Ze namen nooit de moeite om eens wat nieuwe muziek op te zetten. Jij kende alle nummers helemaal uit je hoofd en ergerde je dood aan sommige deuntjes. Jij en je collega’s zeiden dan ook vaak tegen elkaar: ‘Ah nee, weer dat irritante nummer’.

5. Wijnflessen die omvielen
Zo, nog twee wijnflessen erin proppen en dan is het hele vak weer gevuld! *Laat de laatste wijnfles vallen uit het rek*. Nu moet er weer iemand bij worden gehaald met zo’n groot apparaat, die de hele bende weer kan schoonmaken. BAH, het kan ook nooit eens goed gaan.

6. Spiegelen
Op sommige avonden mocht je niet vullen maar moest je de hele avond de producten uit de schappen spiegelen. Echt oersaai was dat. Alles een beetje rechtzetten… verstand op nul dan maar.

7. Rijden met zware karren
Elke dag wordt de vracht vervoerd in vrachtwagens met grote zware karren. Deze karren moet jij voorslepen naar de juiste gangpaden. Jij bent een stuk kleiner dan die kar en tijdens het rijden zie jij ook niet of er mensen voor de kar lopen. Het kwam dan ook weleens voor dat jij mensen voor de voeten reed.

8. Inklokken
Je baas hield precies in de gaten wanneer jij begon met vakkenvullen, door middel van de inklokmethode. Tijdens de pauzes moest jij ook even uitklokken, zodat jij dat niet uitbetaald kreeg. Echt belachelijk, een kwartiertje pauze dat niet wordt uitbetaald!

9. Stiekem gevallen producten opeten
Zo af en toe vielen er wel eens producten op de grond en die moest jij dan heel braaf naar het magazijn brengen. Soms als de teamleider niet keek pakte jij heel stiekem een dropje om lekker op te smikkelen tijdens het vullen.

10. Doen alsof je van niks weet als een klant je wat vraagt
Hey *naam* weet jij waar de wc-rollen liggen? Uhm, nee sorry dat weet ik echt niet. Ik denk dat een andere collega het wel weet. Stiekem heb jij gewoon geen zin om steeds klanten te helpen en wil je gewoon zo snel mogelijk alles afhandelen.

Beeld: iStock