Beauty

11 originele tips om je make-up op te bergen

Ben jij iemand die in elke tas wel een lippenstift heeft rondzwerven? En zit altijd alles onder foundation omdat je de dopjes kwijtraakt? #guilty… Vanaf nu is dat verleden tijd, wij geven je namelijk verschillende manieren om je make-up op te bergen. Met deze tips is jouw make-up collectie binnen no time opgeruimd én overzichtelijk.

Lippenstift
Het makkelijkste is het om lippenstift op de kop te bewaren. Huh, op de kop? Jazeker, de naam en de kleur van de lippenstift staan (meestal) onder op de lippenstift. Door ze dus andersom neer te zetten zie jij in één oogopslag welke lippenstift het is.
Tip: bij IKEA vind je een systeem waarmee je zelf vakjes kan maken om je lippenstift in te zetten. Maar je kan het ook makkelijk zelf maken met deze video. 

Heb je niet zoveel lippenstift in je collectie? Kies dan voor een make-up standaard waarin je je lippenstift in kan zetten. Je vindt deze bij winkels zoals Xenos, Primark en Action en zijn super handig.

View post on Instagram
 

Lipgloss
Heb je thuis nog een opberger voor je schoenen over? Je weet wel, zo eentje die je aan de muur hangt. Wist je dat je deze ook kan gebruiken om je lipgloss in te bewaren? Hang hem aan je deur, of aan de binnenkant van je kast om ruimte te besparen.

Kwasten
Voor je kwasten is het beter om ze rechtop te bewaren. Kies daarom voor een leuk bakje of potje om je kwasten in te zetten. Je kunt oude glazen, potjes of bloempotten gebruiken. Geef je eigen touch aan het potje met een likje verf, een quote of een lint. Super cute én handig.

Foundation
Weet je niet goed wat je met deze onhandige flessen en pompjes aan moet? In veel winkels vind je speciale rekjes voor planten en kruiden. Deze zijn ideaal om je foundation in te bewaren. Doordat je ze aan de muur hangt nemen ze niet veel plek in beslag en heb jij alles makkelijk bij de hand.

Mascara & oogpotlood
Kies voor een potje of glas om je mascara en oogpotloden in te bewaren. Dit kost je weinig ruimte én je ziet direct waar je naar op zoek bent. Blijven de producten niet staan? Leg dan eens wat koffiebonen, kralen of steentjes in het glas. 
Tip: bewaar de glazen van kaarsen om deze te gebruiken als opslag.

View post on Instagram
 

Oogschaduw & blush
Deze producten kunnen nogal moeilijk zijn om te bewaren. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om ze in een bakje te bewaren, maar echt overzichtelijk is het niet… Heb je veel losse oogschaduw? Dan is het slim om deze te verzamelen in één palette. Er zijn speciale magnetische paletten te koop die je zelf met je eigen oogschaduw kan vullen. Het kost even wat tijd om alles uit de verpakking te halen, maar niets wat een schaar en magneettape niet kunnen. 😉

Natuurlijk werkt dit ook voor blush, maar het is makkelijker om je blush rechtop te zetten zodat je overzicht houdt. Heb je nog wat magneettape over? Dan kun je ook een magneetbord maken voor je favoriete blush. Pak hiervoor een oud schilderij en geef deze een laagje magneetverf. Pimp het schilderij met een leuke print en verf de lijst in jouw favo kleur. Plaats nu de tape (of normale magneten) op je make-up en tada! Super stylish én handig.

Palettes
Heb jij thuis nog een opberger voor tijdschriften staan? Niet weggooien, want dit is dé perfecte manier om je make-up palettes in te bewaren. Versier de organiser met wat verf of een print en je palettes zijn klaar om opgeborgen te worden.

Nog wat inspiratie nodig? Bekijk dan eens dit artikel.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Bron: Mamamia, Cute Diy Projects | Beeld: iStock

Must reads 👀