Lifestyle

6 redenen waarom jij deze zomer op een cruise moet gaan

Het is altijd weer de vraag op wat voor vakantie jij deze zomer weer eens gaat. Wordt het een stedentripje, een luie zonvakantie of een avontuurlijke reis? Het heeft allemaal zijn leuke kanten en dat maakt het kiezen zo ontzettend lastig. Girlscene hakt graag de knoop voor je door! Deze zomer ga jij namelijk op cruise en dit is waarom…

Het kost uren van je tijd en het bezorgt je slapeloze nachten: het kiezen van de vakantie. Je wil graag een vijfsterren-accomodatie, maar dan zonder vijfsterre- prijskaartje. Lekker luieren in de zon lijkt je heerlijk, maar je houdt er ook van om op avontuur te gaan. What to do?!  Wij hebben de ultieme oplossing voor je, namelijk een cruiseschip.

Het schip
Alleen al het schip zelf is genoeg reden om op cruise te gaan, want wat is dit bizar. Je gelooft je ogen niet wanneer je het schip binnenstapt. Het schip is van alle gemakken voorzien, je kunt bijna niet geloven dat het allemaal past. Er zijn vier zwembaden, een fitness, een casino, een prachtige spa, drie cocktailbars en is dat nou een bioscoop?

De kamer
Je denkt waarschijnlijk dat je in zo’n cabine slaapt die je kent van de films. Je weet wel, die Titanic-hutjes. Gelukkig is niets minder waar, want de kamers op een cruiseschip zijn prachtig. Je hebt alle ruimte en er is bijna geen hotel dat hieraan kan tippen.
Het eten
Je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig op het cruiseschip. De mogelijkheden qua eten zijn eindeloos. Sushi, pizza, salades, fast food, oesters: alles is er. Een cruiseschip is een waar voedselparadijs, dit is toch al genoeg reden om te gaan?

De plekken
Er zijn veel cruises die langs verschillende plekken varen. Op die manier hoef je dus niet te kiezen, maar bezoek je meerdere plaatsten in één trip. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Er zijn cruises die onder andere langs Abu Dhabi en Dubai gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om binnen Europa te blijven. En zeg nou eerlijk, het feit dat je maar één keer je koffer hoeft uit te pakken bespaart je een hoop gedoe.

Het is écht all-in
Cruiseschepen hebben het imago van ‘extreem duur en luxe’. Het klopt dat het bedrag van een cruise even slikken is (bij sommigen dan), maar bedenk wel dat je verder geen cent extra betaalt. Je betaalt de reis en that’s it. De reis, de accomodatie, eten en drinken en het entertainment zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Love it!

De activiteiten
Als jij een manusje van alles bent is dit echt wat voor jou. Op een cruiseschip verveel jij je geen minuut. Zoals we in punt één al zeiden zijn de mogelijkheden eindeloos. Heb jij zin om jezelf vol te stouwen met gratis pizza maar wil jouw reisgenoot liever een surfles volgen? Dat is op een cruiseschip geen probleem, dat bespaart je weer een hoop moeizame discussies.

Bron: marieclaire.co.uk, cruisecritic.com | Beeld: iStock