Films & Series

Dit wist je nog niet over de acteurs van Riverdale én hoor je wel te weten!

Riverdale is misschien wel één van onze favoriete series ooit. We kunnen geen genoeg krijgen van Archiekins (vooral zonder shirt), Betty, Veronica en Jughead. Leuk om te weten: de acteurs van Riverdale zijn súper close. Zo gaan ze samen op vakantie, bezoeken ze festivals én wonen twee castleden zelfs samen. What?! Meer facts over de sterren van Riverdale? Scroll dan snel verder en kom erachter of jij ook houdt van de Riverdale serie.

Riverdale kijken?
Riverdale is gebaseerd op de populaire Archie Comics met in de hoofdrol Archie Andrews (KJ Apa), Betty Cooper (Lili Reinhart), Veronica Lodge (Camilia Mendes) en Jughead Jones (Cole Sprouse). Riverdale wordt geproduceerd door zender CW en de opnames van Riverdale vinden plaats in het prachtige Vancouver.

De eerste aflevering was te zien in januari 2017 en de show was meteen een grote hit. Kun jij niet stoppen met Riverdale kijken? Momenteel is het tweede seizoen van de succesvolle serie te zien via Netflix.

Over Riverdale sterren 
Dat de sterren van Riverdale niet alleen on screen dol op elkaar zijn, maar ook IRL bewijzen deze feitjes. Wist jij bijvoorbeeld al dat sommige acteurs van Riverdale zelfs bij elkaar op school hebben gezeten?

Nog meer feitjes over de cast van Riverdale lees je hier:

1. Wanneer de camera’s draaien kunnen Lili Reinhart (Betty) en Madelaine Petch (Cheryl) elkaar niet uitstaan. Grappig genoeg zijn de twee in het echte leven onafscheidelijk. Door het filmen van Riverdale op locatie zijn de twee besties for life geworden. De twee zijn zelfs zó close dat ze besloten hebben om samen te gaan wonen in Vancouver. Als dat geen ware vriendschap is.

2. Wist je dat dit pas de eerste grote klus is van actrice Camilia Mendes? Haar rol als Veronica Lodge in Riverdale heeft gezorgd voor haar grote doorbraak. Het is trouwens niet zo gek dat Camilia is gaan acteren; als kind speelde ze namelijk thuis toneel voor haar ouders. Haar moeder was uiteindelijk degene die haar heeft geholpen de acteerwereld in te gaan. Zo zie je maar weer: mommy knows best. 😉

3. Niet alleen Lili en Madelaine zijn goede vriendinnen, de hele cast van Riverdale is mega close. Zo gaan ze bijvoorbeeld samen naar Coachella en zijn ze met zijn allen op vakantie geweest. En dat zag er uit.

4. Move over Archie, de echte ster is KJ Apa. De hottie is altijd al een grote fan van muziek maken geweest, ook vóór zijn rol in Riverdale. Toen hij slechts elf jaar oud was leerde hij gitaar spelen en sindsdien speelt muziek een grote rol in zijn leven. Zijn rol in Riverdale is hem dus op het (gespierde) lijf geschreven. 😉

5. Moest jij ook even twee keer knipperen toen je Jughead voorbij zag komen? De voormalige ‘The Suite Life of Zack & Cody’ acteur is volwassen geworden en damn… Fiet-fiew! Het acteren is Cole met de paplepel ingegoten en daarom geeft hij graag tips aan de andere leden van de cast van Riverdale serie. Zo gaf hij Camilia bijvoorbeeld de tip om niet op social media te kijken wat mensen over de show zeiden. Lucky for them is iedereen super enthousiast en hooked vanaf de eerste minuut.

6. Veel fans vragen zich af of de rode haarkleur van KJ echt is. Helaas, KJ is eigenlijk een brunette. Omdat de rode haarkleur van Archie in de comics zo belangrijk is hebben ze besloten dat KJ elke twee weken zijn haar én wenkbrauwen moet verven. Pfff, dat zijn flink wat uurtje in de kappersstoel…

7. Na ‘The Suite Life of Zack & Cody’ besloot Cole om zijn school af te maken en te gaan studeren aan NYU. Hij was niet de enige; ook Camilia heeft op NYU gezeten voordat ze onderdeel was van Riverdale.

8. Niet alleen KJ Apa wilde graag de rol van Archie, ook Cole Sprouse deed eigenlijk auditie voor deze rol in Riverdale. Gelukkig is Cole veel blijer met zijn rol als Judhead omdat hij er tijdens zijn auditie achter kwam dat Jughead de verteller van het verhaal is.

Fun fact: Jughead heeft maar één beanie die hij tijdens al(!) zijn scenes in Riverdale draagt. 

9. KJ Apa komt niet uit Amerika. Wait what?! De hottie is geboren in Nieuw Zeeland en is daar bekend door zijn rol in de serie ‘Shortland Street’. Toch kunnen we aan zijn accent niet horen dat de acteur uit Nieuw Zeeland komt. 

Nog meer Riverdale kijken? De eerste twee seizoenen van de Riverdale serie staan nu op Netflix. Veel plezier met Riverdale kijken!

Bron: The Things, Refinery 29. Seventeen | Beeld: Brunopress