Lifestyle

Eindelijk bewezen: het jongste kind is de beste chauffeur des huizes

Ben jij de Benjamin van het gezin? Goed nieuws, want dan ben jij waarschijnlijk een geniale chauffeur. Schreeuw dat maar van de daken, want het is bewezen. Dat is natuurlijk hartstikke goed nieuws, want dan zijn al die uren in die vreselijke lesauto niet voor niks geweest. Ben jij de oudste van het gezin? Niet getreurd, jij weet voortaan wie de Bob is tijdens een stapavond. 

Onderzoek
Laten we eerst maar eens een aantal keiharde cijfers erin gooien. Een Brits autoverzekeringsbedrijf Privilege Car Insurance heeft het rijgedrag even goed onder de loep genomen. 1395 chauffeurs werden getest. De oudste kinderen van het gezin zijn echte scheurneuzen, want 89 procent rijdt weleens te snel. 47 procent snijdt andere weggebruikers af en 46 procent rijdt weleens de verkeerde kant op. We zijn nog niet klaar, want de oudste kinderen zijn ook vaker betrokken bij verkeersongevallen dan de jongere broertjes en zusjes. Ook zegt 17 procent dat zij tijdens het autorijden hun mobiele telefoon en make-up gebruiken. Uh hallo, doe dat lekker thuis. Nou ja, de oudste kinderen van het gezin hebben dan misschien wel eerder dat rode pasje bemachtigd, maar dat zegt dus vrij weinig… Hoor jij bij deze groep? Dan ga jij je sowieso herkennen in deze situaties voor als je geen held bent in autorijden. 

autorijden gezinDe jongste chauffies daarentegen, die kunnen een stuk beter rijden. De cijfers liegen er niet om, die percentages liggen een stuk lager bij de jonkies van het gezin. Als je heelhuids van A naar B wil, moet je de volgende keer toch echt je jonge broertje of zusje lief in de ogen kijken. Grapje natuurlijk, want dit is algemeen genomen, dus laten we het er maar op houden dat dit niet geldt voor jouw gezin ;-). 

Vrouwen betere dan mannen
Als je de oudste van het stel bent, willen we je toch nog een beetje opvrolijken na het horen van dit vreselijke nieuws. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen een stuk beter autorijden dan mannen. Automobilisten werden beoordeeld op bumperkleven, houden aan snelheid en bochten afsnijden. Vrouwen kwamen op een nette scoren van gemiddeld 23,6 punten van de dertig, terwijl de mannen uitkwamen op 19,8 punten. Dat verzacht wel een beetje de pijn, toch? Wil je meer weten over dit onderzoek? Lees alles tot in de puntjes in dit artikel

Beeld: iStock | Bron: dailymail.co.uk, flair.be, eenvandaag.avrotros.nl, rtlnieuws.nl