Beauty

Dit zijn de minst pijnlijke plekken om een tattoo te zetten

“Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”, zegt jouw moeder vaak. Je twijfelt nu al een half jaar over een tattoo, maar die pijnlijke naald houdt je tegen. Het is algemeen bekend dat en tattoo zetten niet geheel pijnloos is en daarom zien we hier allemaal tegenop. Om de keuze iets makkelijker te maken hebben wij de zeven minst pijnlijke plekken om een tattoo te zetten op een rijtje gezet.

Eerlijk is eerlijk, je gaat een stuk relaxter naar de tattooshop wanneer je weet dat het niet veel pijn zal doen. De plekken waar het meeste vet zit doen het minst pijn. Het vet vormt een zacht ‘kussentje’ waardoor het prikken van de naald minder pijn doet. Plekken waar de huid dun is en waar je het bot makkelijk voelt doen het meeste pijn. Als jij geen die hard bent is het slim die plekken te vermijden. Maar de onderstaande plekken zou je wél aankunnen.

1. De billen
Als we denken aan vet, dan denken we aan billen! Jouw billen zijn het ultieme opvangkussen voor die scherpe naald. We horen je denken: wie zet er nou een tattoo op zijn billen? Een biltattoo is hartstikke origineel.

2. De dijen
Jouw bovenbenen hebben relatief veel vet en daarom is een tattoo hier minder pijnlijk. Let wel op dat je niet aan de binnenkant van je dijen tatoeëert, hier is de huid juist erg gevoelig.

3. De bovenarm
Ook op deze plek bevindt zich relatief meer vet. De kans dat de tatoeëerder je pijn doet is daarom erg klein. Denk bijvoorbeeld aan de tattoos boven de elleboog die je nu veel ziet. Deze doen dus helemaal niet zoveel pijn!

4. De binnenkant van de arm
De binnenkant van de arm is een prima plek om pijn te vermijden. De binnenkant van de pols is wél een pijnlijke plek, zolang je daar niet in de buurt komt zit je veilig. 

5. De bovenkant van de rug
De bovenkant van de rug is een prima plek om een pijnloze tattoo te zetten. Er zijn genoeg leuke ontwerpen die prachtig staan op de bovenrug. Vermijd de plekken rondom de oksels. Hier eindigen veel zenuwen en dit is erg pijnlijk. 

6. De nek
Als je een minder pijnlijke tattoo wil is de nek een goede keuze. Prachtig wanneer jij jouw haar vast hebt of als je kort haar hebt. Pas wel op met de ruggenwervel, dit doet namelijk wél pijn.

7. De ribben
Deze plek is iets pijnlijker dan de bovengenoemde zes, maar nog steeds goed te doen. We hebben allemaal wel een beetje vet op de ribben en dat maakt het tatoeëren iets dragelijker.

Bron: cosmopolitan.com, ritely.com, herinterest.com