Lifestyle

De leukste hotspots van: Den Bosch

Iedereen houdt van het bezoeken van steden en daar hoort natuurlijk een lekkere bak koffie bij. Zo rond een uurtje of elf ben je de winkels even zat en dan verlang je naar één ding: koffie. Natuurlijk doet het oog ook wat, dus dan wil je het liefst in een tof hipstertentje je bakkie pleur opdrinken. Zo rond een uurtje of drie komt dit verlangen weer naar boven en na het avondeten kan er nog wel eentje in. Daarom hebben wij speciaal voor jou als coffee addict de leukste koffietentje voor je uitgezocht en deze keer in: Den Bosch. 
 

1. Raadskelder
Koffiedrinken in de kelders van het oude stadhuis. Dat klinkt goed toch? Misschien niet het typische hipstertentje dat je in gedachte had, maar dat maakt de koffie niet minder lekker. Een keer wat anders. Naast koffie, heb je hier ook genoeg keuze uit gebakjes om even extra te genieten. 
Adres: Markt 1-A

 

Een bericht gedeeld door ROBBIES (@robbies_365) op

2. Robbies
Als je naar Den Bosch gaat, dan moet je bij Robbies een bakkie gedronken hebben. Naast koffie drinken kun je hier ook winkelen en ontspannen. Het is een mix van fashion, lifestyle & food. Natuurlijk zijn ze hier ook voorzien van de nodige lekkernijen. Voor een lunch kun je hier ook terecht. 
Adres: Verwersstraat 33
 

3. Jan de Groot
Jan de Groot is natuurlijk dé plek voor Bossche bollen. Deze kun je lekker eten in de lunchroom onder het genot van een kopje koffie. Als je dan toch in Den Bosch bent, moet je natuurlijk even een pauze inlassen om te genieten van de trots uit Den Bosch.
Adres: Stationsweg 24
 

4. Coffeelab
Dit koffielab is ook gevestigd in Eindhoven, maar Den Bosch doet zeker niet onder. Het is allemaal groen om je heen en er zijn tig werkplekken om de dag door te komen onder het genot van echt goede koffie. Een heerlijke plek om uit te puffen na uren rondstruinen in deze stad of om gewoon op je gemak aan school te werken. 
Adres: Lijnmarkt 47

5. Doppio Espresso
Koffie drink je natuurlijk bij Doppio Espresso. Dit schattige tentje zit aan de Visstraat in Den Bosch. Echte Italiaanse smaak en dat gewoon in Brabant. Tijd voor een break? Tijd voor een espresso bij Doppio. 
Adres: Visstraat 46

6. Crème Coffee and Pastry
Jong en oud voelt zich hier thuis, dus ook als je met je oma op pad bent, ben je hier op de juiste plek. Ontbijten, lunchen, koffie en gebak. Ze hebben het hier allemaal. Crème Coffee and Pastry is leuk ingericht en zeker de moeite waard om even binnen te lopen tijdens een dagje weg. 
Adres: Snellestraat 47
 

7. Suikerburg
Suikerburg is een Italiaanse koffiebar die wordt gerund door twee jonge dames. Het is een knus tentje aan de Vismarkt met een uitgebreide koffiekaart. Je hebt hier alles wat je nodig hebt: broodjes, tosti’s, panini’s en natuurlijk koffie. Als je er niet aan toe komt om naar Jan de Groot te gaan, kun je de enige echte Bossche Bol van Den Bosch ook bij Suikerburg krijgen. 
Adres: Vismarkt 9

Wil je naast koffie drinken ook nog een hapje eten? Lees dan dit artikel voor de leukste eettentjes in Den Bosch. 

Bedankt Marije J. voor dit leuke idee!

koffie den boschBeeld: iStock | Bron: leuketip.nl, robbies.nl, dekoffiefilters.nl, suikerburg.nl