Lifestyle

Deze social media stalkhacks heb jij per direct nodig

Eerlijk is eerlijk, we zijn allemaal schuldig aan het bespieden van mensen op social media. Gewoon even zijn Facebookpagina doornemen of haar Instagramfoto’s bekijken kan toch geen kwaad? Wel als je per ongeluk een foto van 46 weken geleden liket… Met de volgende zes tips ben jij binnen no time professional social media stalker!

1. Vliegtuigstand
De vliegtuigstand van je telefoon is je beste vriend tijdens het creepen. Dit schakelt de wifi uit waardoor jij geen sporen achterlaat. Per ongeluk een foto liken is hiermee dus verleden tijd. Je kunt de foto gewoon unliken zonder dat hij of zij er iets van ziet.

2. Stalk op een laptop of computer
Hoewel het logischer is om te stalken via je telefoon is een laptop of computer handiger. Het is je vast weleens overkomen dat je per ongeluk iets likete omdat alles zo dicht op elkaar zit op dat kleine telefoonscherm (tenzij je een iPhone+ hebt). Het scherm van een laptop is veel overzichtelijker, de kans dat jij per ongeluk op die like-knop drukt is veel kleiner.

3. Voeg zijn nummer toe
Heb je het nummer van die leuke jongen, maar geen Snapchat- of Instagramaccount? Voeg dan zijn nummer toe als contact. Als hij zijn nummer heeft gelinkt aan zijn Instagram- of Snapchataccount zal dit vanzelf verschijnen. Bij ‘vrienden toevoegen’ kan je klikken op ‘contacten’, daar vind je zijn gebruikersnaam.

Google voor de grap eens zijn Snapchatgebruiksnaam. Veel mensen (en vooral jongens) gebruiken dezelfde gebruikersnaam op verschillende social mediakanalen. Wie weet komt er nog veel meer juicy informatie omhoog…

4. Zoek op LinkedIn
Veel mensen hebben een LinkedIn-account met daarop veel praktische informatie. Op Facebook en Instagram kan je doen wat je wilt, het is nou eenmaal voor de lol. LinkedIn is daarentegen professioneel en daar zet je alleen serieuze informatie op. Perfect om erachter te komen waar hij woont, waar hij op school zit en waar hij werkt.

5. Plaats een Instagram Story
Dat jij online aan het gluren bent, betekent dat mensen dit ook bij jou doen. Gelukkig kan je vanaf nu zien wie er op jouw Instagramprofiel aan het lurken is! Wanneer je een Instagram Story plaatst zie je wie het allemaal bekeken heeft, net als bij Snapchat. Bij Instagram gaat het niet op volgorde van ‘laatst gezien’ maar op volgorde van interactie. De personen die bovenaan staan zijn de personen waarmee jij het meeste interactie hebt, of zij met jou. Waarschijnlijk zijn dit onder andere jouw beste vriendinnen, maar ook mensen waarbij jij nog nooit op het profiel hebt gekeken. Dit betekent dat zij wél bij jou hebben gekeken, busted!

6. De ‘blauwe vinkjes’ van Snapchat
WhatsApp heeft de functie met de blauwe vinkjes, bij Instagram DM staat er ‘bekeken’ en ook Facebook Messenger laat zien of iemand je bericht heeft gelezen. Helaas weet je bij Snapchat nooit of je genegeerd wordt of dat hij écht al vier uur zijn Snapchat niet heeft geopend.

Deze hack gaat misschien een beetje ver… Toch willen we deze graag met jullie delen. Je kunt namelijk zien of hij in de tussentijd Snapchat heeft geopend en jouw Snap heeft geskipt. Elke keer dat jij Snapchat opent gaat jouw Snapscore omhoog. Zodra je de Snap verstuurt kijk je wat zijn Snapscore is. Is zijn score omhooggegaan maar is jouw Snap nog niet geopend? Dan word je helaas genegeerd…

Must reads 👀