Beauty

Last van een onzuivere huid? Met deze tips zie je daar niets meer van

Net nu jouw huid een tijdje rustig was komt de eerste pukkel omhoog zetten, shit! Waarom zijn we niet allemaal gezegend met een flawless babyhuidje? Wat kan het leven soms oneerlijk zijn. Precies nu jij zaterdag een leuk feestje op de planning hebt staan besluit jouw huid roet in het eten te gooien: jouw onzuivere huid maakt zijn comeback. Gelukkig hebben wij een aantal tips waardoor jij zaterdag tóch fleeky op dat feestje staat. 

Visolie
We beginnen vanbinnen. Als je genoeg omega-3 binnenkrijgt heeft dit een positief effect op een onzuivere huid. Zorg dat je twee keer per week vette vis (zoals zalm en makreel) eet of omega-3 capsules slikt. Verminder het gebruik van dierlijke producten als vlees, melk en andere zuivelproducten. Deze producten verhogen de hormoonproductie wat zorgt voor een onzuivere huid.

Reinig twee keer per dag
Twee keer per dag goed reinigen verbetert jouw onzuivere huid. Scrub en reinig jouw huid grondig zodat de onzuivere bovenlaag verdwijnt. Gebruik pH-neutrale producten, deze zijn goed voor de huid. Producten met Tea Tree zijn ook altijd goed tegen een onzuivere huid.

Onzuivere huid
Wissel van kussensloop
Er blijven veel bacteriën hangen in een kussensloop. Als jij hier met je schone gezicht op gaat liggen komen al deze bacteriën weer op jouw huid terecht, met pukkels en een onzuivere huid als gevolg. Als je twee kussenslopen hebt kun je deze afwisselen en om de beurt wassen. Draai je kussen om na een nacht slapen en gooi hem na de tweede nacht in de was.

Was je make-upkwasten
Hetzelfde geldt voor jouw make-upkwasten en beautyblenders. Ook hier blijven veel bacteriën in hangen die jij liever niet op je gezicht smeert. Een keer per twee weken je kwasten wassen is aan te raden.

Camoufleren
Je kunt een hoop doen om een onzuivere huid te voorkomen, maar als ze er eenmaal zitten is het al te laat. Het enige wat we dan nog kunnen doen is onze make-up skills in de strijd gooien om dit zo goed mogelijk te verbloemen. De Ere Perez Arnica Conceiler is een van de meest dekkende concealers in onze stash. Deze is perfect om die dikke pukkels en een onzuivere huid weg te werken.

Kies voor een minder dekkende foundation en stippel concealer op jouw onzuiverheden. Zo komen de stukken zuivere huid tot hun recht en lijkt het nét alsof jouw huid in topconditie is. Fake it till you make it!

De ‘moedervlek truc’
Hoe dekkend de concealer ook is, je blijft altijd wel een bultje zien. Gelukkig is hier een geniale oplossing voor. Pak een wenkbrauwpotloodje of dun kwastje en zet een klein bruin stipje op het bultje. Voilà, de pukkel is veranderd in een moedervlek.

Hieronder zie je hoe Desi Perkins een flawless huidje tevoorschijn tovert.

Watch on YouTube

Bron: womanshealthmag.nl, metronieuws.nl | Beeld: iStock